Dag 2 en 3
Door: Melinda
Blijf op de hoogte en volg Melinda
28 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
Lieve allemaal,
De afgelopen 2 dagen hebben we weer van alles meegemaakt. Ik zal de 2 dagen met jullie doornemen:
Maandag 27 februari:
Vanochtend werden we om 6 uur wakker nadat we gisteravond om 9 uur naar bed waren gegaan. We waren toch wel erg moe van de reis van gisteren.
Vandaag zouden we gaan kijken voor een auto. Frances (mevrouw Rovelet, maar we mogen haar Frances noemen en je tegen haar zeggen) heeft ook weer overal heen gebracht. We kwamen bij de autoverhuur en zij zou een goed woordje voor ons doen. Ze kwam daar vaker met studenten en de man van de verhuur herkende haar wel. We kregen een goed aanbod. We vonden het wel veel geld, maar ja je moet wat doen voor een beetje vrijheid. Uiteindelijk moesten we 1550 dollar betalen voor het huren van de auto en de verzekering. Hij zou de auto rijklaar maken en we konden deze de volgende dag ophalen. Daar kom ik straks dus nog op terug. Daarna zijn we boodschappen gaan doen bij grand marche. Een super grote supermarkt. Frances ons ook hier rondgeleid en vertelt wat we allemaal konden krijgen. We moesten 123 dollar (ongeveer 90 euro) betalen voor een half gevulde kar, maar ja we wisten dat het iets duurder zou worden. Het viel mij eigenlijk nog wel mee, in tegenstelling tot mijn verwachtingen. Ook zijn we nog even wezen kijken voor een simkaart, maar 30 dollar vonden we toch wel erg duur. We kunnen in het appartement whats appen op wifi, dus dat is wel genoeg. Geen Sint Maartens nummer dus (ja dat zeg je echt zo ja). Na het boodschappen doen zijn we terug naar huis gegaan en hebben we de boodschappen opgeruimd. Hierna hebben we wat foto's van het huis gemaakt zodat jullie een beetje mee kunnen genieten van de omgeving. Ook hebben we nog wat foto's gemaakt onderweg op het uitkijkpunt (zie facebook). Ik zal ze binnenkort ook nog even op hyves zetten, dan kunnen ze daar ook worden bewonderd. 's Middags zijn we nog naar het strand in Philipsburg geweest. Dat was wel even lekker. Het werd wel bewolkt dus niet zo heerlijk als het hoort te zijn. Toch wel een beetje bijgekleurd. 's Avonds hebben we een heerlijk hollands soepje gegeten. Daarna was het alweer tijd om naar bed te gaan, want o wat is die jetlag irritant. Ik heb het nog wel tot half 11 kunnen redden (half 4 bij jullie!)
Dinsdag 28 februari:
Vandaag pas om 7 uur wakker, ik ga vooruit! Een uur later dan gisteren. Vandaag mochten we de auto ophalen, dus wakker worden, douchen en daar heen met Frances. We kregen een hele uitleg over hoe we met de auto moesten rijden op Sint Maarten, want het is namelijk een automaat en dat is toch wel een beetje anders. Die man bleef maar de hele tijd zeggen 1 foot, 1 foot! Uiteindelijk leren we het vast wel. Hij leek wel een beetje angstig toen we met de auto wegreden. We hebben alles in het Engels geregeld en dat vonden wijzelf heel wat. We waren er alle 3 best wel bang voor, want geen van allen kan goed Engels. Misschien dat we hier nog wat bijleren! De man van autoverhuur is Jamaicaans, zoals heel veel mensen hier, en die praten heel erg binnensmonds. Dat is dus wel lastig, zeker als je slecht Engels spreekt. Maarja, zoals ik al eerder zei, misschien leer ik het dan nog eens. Die man zat me steeds wel heel raar aan het kijken als ik wat zei, maar na een half uur stotterde ik niet eens meer! Nou, ik ben trots op mezelf! Hahaha. Na de autoverhuur zijn we terug gereden naar huis. En wie heeft er toen gereden? Ja ik, de held! De wegen zijn hier echt verschrikkelijk. Overal zitten gaten en de drempels zijn niet te zien. Ze hebben dezelfde kleur alss het wegdek! De drempels zijn ook zo hoog dat je onderkant van je auto ermee sloopt, dus je moet er echt heel rustig over heen. De mensen hier op de weg die kennen ook geen verkeersregels. Iedereen duikt hier de weg op als ze daar zin in hebben en ook de richtingaanwijzer wordt nauwelijks gebruikt. Politie houdt hier niemand aan, dus je kunt zo hard rijden als je wilt en zoveel drinken als je wilt. Niemand draagt hier ook gordels. Wij hebben er maar voor gekozen om het wel te doen met al die rare mensen op de weg. Ook steekt iedereen gewoon over waar en wanneer ze willen. Nadat we thuis kwamen hebben we onze spullen gepakt en zijn naar het strand geweest. Dit was Simpson Bay. Dit is het strand dat je op mijn foto's van het uitzicht rechts boven kan zien. Dit strand had hele hoge golven. Ook zagen we vlak naast het strand heel laag een vliegtuig over komen. Dit is nog niet het strand waarvan alle filmpjes op internet staan, waar de vliegtuigen overheen komen. Dat ga ik nog wel filmen en komt ook op facebook. Maar dat komt later. Om 4 uur gingen we weer terug. Want toen zat iedereen te wachten op skype. We hebben nog wel even in de file gestaan, daarom waren we iets later thuis dan gepland. Nu gaan we nog even allemaal op facebook en straks krijgen we tonijnpasta a la Bianca, jammie!
Morgen willen we dan toch echt kennis gaan maken op de stage. Ik ben heel erg benieuwd! Natuurlijk vertel ik jullie hier binnenkort meer over. Morgen zijn we van plan om langer naar het strand te gaan, want we kunnen natuurlijk niet te wit terug komen. Daarom moeten we even aan ons kleurtje werken. Het weer slaat hier van het ene op het andere moment om. Vanmorgen was het helemaal bewolkt en kwam er een tropische storm voorbij, maar daarna klaarde het helemaal op en brandde de zon op mijn rug. Oftewel, het is hier heerlijk. Vanavond en morgen zal ik nog wat foto's op facebook zetten zodat jullie een beetje met mij mee kunnen leven. Jullie begrijpen het vast wel, ik heb het ontzettend zwaar hier!
Tot snel!
Liefs, Melinda
28 Februari 2012 - 22:44
Regina:
hoi hoi,
Wat een geweldig verhaal weer zeg!!
Pas je wel op met die auto,omdat iedereen onder en boven de wet is daar,ben jij als toerist wel de klos als er wat gebeurt.
Je bent daar met 2 andere meiden?? gezellig zeg!
Laat je snel wat fotos zien van je huisje binnen?
En ja het klinkt vreselijk vervelend daar!! Kan me voorstellen dat je snel weer naar huis wilt!!
Maar helaas je moet nog ff door bijten hoor!!
dikke kus -
28 Februari 2012 - 23:13
Ton Kloek:
Dag Melin.
Als ik de geproduceerde tekst vergelijk met de tekst uit je eerste toneelstukje, lijkt het wel of je op een andere planeet zit. Wat ben jij een (leuke) kwebbel.
Ik heb er een heel goed gevoel bij, Melinda op eigen benen, dat doet goed, zelf alle beslissingen nemen, geen ruggespraak met mamma of pappa, Helemaal goed zo.
Je zult op St.Maarten toch ook iets met de Franse taal moeten, bijna de helft van het eiland is Frans en die vertikken het om Engels te spreken.
Nou ja, nog genoeg te ontdekken.
Als de bodem van je portmonnee in zicht komt, geef dan even een seintje, alles is daar duurder dan bij ons. Doe maar via m'n e-mail-adress.
Veel liefs uit ons kikkerland
Opa -
28 Februari 2012 - 23:21
Oma :
hoy Mel,inderdaad ik heb met je te doen.....HIHI . maar wel heel erg leuk om je belevenissen op deze wijze mee te beleven ;Mel het is hier nu nacht 12 uur ik wat slapen,groetjes en dikke kus !!! -
29 Februari 2012 - 05:46
Ab&jo:
Prachtig geschreven Melin je zou het zo in boekvorm uit kunnen brengen. Als ik het goed heb krijg je groep 4 toch ,op welke school ? Er staat nl nog een reisverslag van iemand op waarben jij nu die ook groep 4 heeft,moet je maar eens lezen het gaat echt anders er aan toe dan in NL.En foto's willen we zien want we hebben zo met jullie te doen:P Groetjes en kleur lekker bij xxx -
29 Februari 2012 - 16:35
Yvonne Bauer:
Hallo Melinda,
Ben blij dat jullie het met z'n drietjes zo getroffen hebben bij Frances. Blijf genieten en vooral nog van dit vrije weekje.
Liefs, Yvonne -
29 Februari 2012 - 22:13
Els:
Ik heb weer gesmuld van je verhalen. Lekker !!! Ik kijk al uit naar je volgende blog. Schrijf maar veel want ik ben niet op blogdieet.