Teacher (juf) Melinda
Door: Melinda
Blijf op de hoogte en volg Melinda
07 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Vandaag alweer de 2e stagedag gehad. Een hele leuk dag wat mij betreft! Mijn mentor vindt alles leuk wat ik doe en is super enthousiast over al mijn ideeën. De dag begon vandaag heel rustig en we hebben hier thuis langs elkaar heen gewerkt en we waren zowaar om half 7 al klaar. We leren het wel! Wel jammer dat we vandaag voor het eerst niet samen hebben kunnen ontbijten, maar wie weet vinden we ook daarvoor nog een creatieve oplossing.
Vanmorgen zijn we met de leerlingen van cycle 1 (groepen 1 t/m 4) naar de kerk geweest. Het was heel anders dan zondag. Er was een andere priester dan afgelopen zondag in de kerk. Deze priester spreekt officieel Spaans en daardoor vond ik het zelf wat lastiger om te volgen. Gelukkig kunnen de leerlingen het volgen en dat is het belangrijkste. Op deze manier ervaar ik een beetje wat de kinderen de hele dag in de klas hebben. Eigenlijk best wel bijzonder!
Na de kerk zijn de kinderen met de bus naar school gegaan. Bianca en ik gingen met de auto, omdat wij vanmorgen vanaf huis direct naar de kerk zijn gereden. Dit is net even te ver lopen! Eenmaal op stage aangekomen hebben we het dagprogramma afgewerkt. Ik heb nog wat rondgekeken in de klas en bekeken hoe mijn mentor in de klas werkt met de kinderen. Ze gaf aan dat als ik tips had voor haar lesgeven, dat ze die graag wilde horen. Dit vond ik ontzettend leuk om te horen en ook wel een uitdaging om dit te doen. Binnenkort ga ik het hier waarschijnlijk nog wel met haar over hebben, want het is natuurlijk best spannend om de rollen om te draaien.
Het is hier trouwens een beetje anders met de pauzes. Om half 10 gaan de kinderen bidden, eten en drinken en vervolgens naar buiten om kwart voor 10 tot 10 uur. Daarna gaan zij rond half 12 nog een keer naar buiten. Ja dames en heren van groep 8, hier gaan ze 2 keer naar buiten!
Vandaag heb ik een beloningssysteem gemaakt voor 1 van de zorgkinderen in de klas. Dit meisje heeft veel moeite met het afkrijgen van haar werk, door de frustraties van het Nederlandse onderwijs. Er wordt bij haar thuis vrijwel alleen maar Engels gesproken en kan daarom het Nederlandse onderwijs niet zo goed volgen als zij graag zou willen. Ze wordt momenteel uitgebreid getest, maar hier is verder nog niks over bekend. Tot die tijd is het natuurlijk de bedoeling dat ze een fijne tijd op school heeft en dat wij er zoveel mogelijk uithalen. Vanuit Nederland heb ik stickers meegenomen en deze kwamen vandaag heel erg goed van pas. Ik heb een stickerkaart gemaakt waarop steeds regels staan met 5 hokjes. Wanneer zij een taak af heeft gekregen, dan heeft ze een sticker verdiend. Bij 5 stickers krijgt zij wat computertijd. Nou jullie kunnen het wel raden, ik zag glinsterende oogjes voor mij staan. En jawel, na de eerste werktaak stond ze voor mijn neus. Teacher, ik heb het af! Geweldig! Haar eerste sticker is dus binnen. Al huppelend is ze haar sticker zeer zorgvuldig op gaan plakken. Dan ben ik toch echt wel trots! De andere kinderen vonden het heel erg leuk voor haar, maar 1 jongetje vond het maar oneerlijk, want hij vond het ook weleens lastig om zijn werktaak af te krijgen, hahaha! Inmiddels ben ik ook begonnen met het plakken van stickers in de schrijfschriften en daar nam hij wel genoegen mee! Met veel complimenten naar de kinderen komen we er wel!
Na schooltijd heb ik nog wat met mijn mentor gesproken over de klas en mijn taken. Ik mag alles doen wat ik wil en ik voel mij dan ook enorm welkom. Ze heeft al tegen de hele school verteld dat ze zo blij met mij is en dat ze zoveel hulp aan mij heeft. Echt super om te horen. Dat doet mijn zelfvertrouwen goed!
Vanmiddag waren we rond half 2 thuis van stage. Eerst even boodschappen doen. Bij de kassa bleek, toen we onze hele portemonnee onderste boven te hebben gehaald, dat we 40 cent te kort kwamen. Gelukkig zijn ze hier op Sint Maarten niet zo moeilijk en mochten we doorlopen van de kassamevrouw! Daarna lekker op het strand gelegen. Ik heb samen met Laura een hele wandeling gemaakt over het strand. De wind stond een beetje anders dan normaal, daardoor was het water nog woester dan normaal en was het zand nog zachter dan normaal. Hierdoor heb ik vandaag mijn beenspieren goed kunnen trainen, want jeetje, wat is dat zwaar!
Vanavond heb ik gekookt en op de sperziebonen na was het best lekker! Gelukkig is sperziebonen bij ons allen niet het lievelingseten, dus dat is dan ook niet zo erg. Net zijn we met de eerste prestatie begonnen. We moeten nu even de schouders eronder zetten, dan hebben we aan het eind weer wat meer relaxtijd!
Nu ga ik lekker slapen, want morgen ga ik voor het eerst lesgeven. Ik ga een spellingsles geven. Ik ben erg benieuwd hoe de kinderen reageren op mijn lesgeven.
En oja. Ik ben nog steeds erg blij met al jullie reacties. Laura en Bianca hebben een terugval in het aantal reacties, maar mijn trouwe fans laten nog steeds elke dag van zich horen. Dank jullie wel!
Liefs, Melinda xx
Liefs, Melinda xx
07 Maart 2012 - 01:46
Hi Teacher,
Niks terugval, het aantal fans neemt toe als ik de lijst van gisteren zie.
Zo, nu de hele familie weet wat voor een klasse kleindochter ik heb, kunnen we weer langzaam over tot de orde van de dag. Zelf voor de klas is natuurlijk fantastisch, vertrouwen met je leerlingen opbouwen, met stickers strooien, alhoewel met mate, wil daarbij best helpen.
Nog niet helemaal bekomen van de eerste indrukken, nu ook nog Spaans, maar dat is je niet helemaal vreemd, alhoewel, kerktekst toch wel iets anders is, dan het normale spraakgebruik.
Ik krijg de indruk dat de leerlingen, die thuis alleen naar Engels spreken hetzelfde probleem hebben als de alochtone kinderen
07 Maart 2012 - 01:53
Ton Kloek:
(gaat verder, ongecontroleerde beweging))
als de alochtone kinderen bij ons. Dat vraagt om extra begeleiding en ze zullen aan het end van de rit toch het Nederlands moeten beheersen. Dat is al moeilijk genoeg als ik de verslagen zo eens doorlees.
Lieverd, veel creatieve ingevingen, en bovenal veel plezier.
Liefs Opa -
07 Maart 2012 - 06:26
Wendy En Richard:
Hey Melinda,
Super leuk om te lezen. Ik zou het zelf ook wel eens willen meemaken om daar les te geven!! En Richard wil het strand wel uittesten. Veel plezier en succes met de spellingsles
Gr. Wendy en richard -
07 Maart 2012 - 06:32
Thea:
lieve melinda
ff gauw gelezen voor dat ik me 'kind'naar school moet brengen.
ik ga maar niet zeggen dat je een kanjer ben met je kindjes want dan krijg je nog meer pijn in je beenspieren van het naast je schoenen lopen he.
(en je opa doet dat al genoeg )
fijn dat het zo leuk gaat op school en dat het zo'n leuk relax land is.
he lievie veel plezier
groetjes xx -
07 Maart 2012 - 06:36
Pappa:
Van één van jouw trouwste fans ook weer het complimenten voor het mooie reisverslag dat alles weergeeft alsof ik er zelf bij ben geweest. Leuk dat jouw mentor feedback vraagt....een hele mooie opsteker!! Het sticker beloning systeem werkt goed he? ik kreeg vroeger( jahaaa..lang geleden) stempels van Disney figuurtjes en daar was ik ook heel blij mee. Als ik naar jou kom dan ga ik voor jullie (en mijzelf) masala-kip maken...oké??? ik kijk uit naar het volgende reisverslag. Liefs xxx -
07 Maart 2012 - 06:38
Pappa:
oh het is natuurlijk DE complimenten.... -
07 Maart 2012 - 06:39
Zita:
Dat klinkt wel heel erg leuk die stage! Fijn dat je zoveel mag doen, dat ze je het vertrouwen ook geeft. En wat leuk dat dat met dat meisje zo ging :). Die krijgt nu vast vaker haar taakjes af!
Liefs,
Zita -
07 Maart 2012 - 06:50
Ina/bert:
goedemorgen melinda
Ja hoor ik/wij blijven een trouwe fan . We weten zelf hoe leuk het is om reacties te krijgen .
stickers blijven leuk . Zelf op het kinderdagverblijf werken we ermee .
Op het potje plassen ,is een sticker krijgen .
Mooi dat je alle vrijheid krijgt ,wie weet leren ze leuke dingen van je.
succes maar weer .
Ina en Bert -
07 Maart 2012 - 07:08
Je Broer Stefan:
wat een dag maar vind je het leuk om naar de kerk toe tegaan of jeust niet mij lijkt het best interesant maar hoe gaat het met mij gaat het goed ik moet nu naar school dus doeiii
gr. je broer stefan
p.s doe de groeten aan de anderen -
07 Maart 2012 - 07:50
Els:
Het is, na het ochtendritueel (wassen-aankleden-ontbijten), het eerste wat ik doe, jouw blog lezen. En ook vandaag weer heel leuk. Je weet heel treffend de dagelijkse gang van zaken neer te zetten; op deze manier is het of we er zelf bij zijn.
Leuk dat je al na 2 dagen!! stage zo gewaardeerd wordt; ze zullen je echt gaan missen als je stage voorbij is; maar dat duurt voor zowel jou als je school gelukkig nog wel even. -
07 Maart 2012 - 08:20
Oma:
hay meis hier ben ik weer gisteren even niet ,maar nog steeds groot fan,wel je verslag gelezen uiteraard !! geweldig gevoel dat je zoveel vertrouwen krijgt en dat je mentor ook van jou wil leren heel apart. ik zat op een katolieke nonnen school ietsjes eerder als je vader hihi... wij kregen toen ook beloningen voor een goed cijfer een 8 of 9 dat was een stempel van een of andere heilige en bij 10 stempels en jahh hou je vast kreeg je een bid prentje ,maar toen ging je er voor.Melin ik kijk uit naar je volgende verslag, een hele fijne schooldag ,hele dikke knuff. liefs oma -
07 Maart 2012 - 08:40
Ab:
Morgen Juf
Net wakker bakkie koffie erbij en ff kijken of er weer nieuws van Melin is.En gelukkig is dat zo ,meid wat krijg jij hier een boost van zelfvertrouwen van,mooi dat alles wat je in Nl geleerd hebt ook hier zijn uitwerking heeft. Geniet daarom van elk moment. Wat betreft je kookkunsten,wil die ervaring ook wel eens meemaken als je weer in NL bent :P
Fijne (werk)dag toegewenst Ab xx -
07 Maart 2012 - 08:51
Dennis:
Liefje zie je nu wel dat je het KAN!!!
Ben trots op je!
xxx (L)
07 Maart 2012 - 09:04
Yvonne:
Hey Lieve melinda,
wat een prachtig mooi verhaal over jou stickersysteem, was er ontroerd van! wat doe jij het toch goed zeg, en wat ben ik trots op jou!!!
Heel fijn om al jou mooie en leerzame verhalen te lezen!
dikke kus yvonne -
07 Maart 2012 - 09:59
Mamma:
Ja wat moet ik nu nog gaan schrijven aan jou, ik zou kunnen zeggen ik sluit met volledig aan bij de vorige schrijvers maar dan maak ik me er wel erg gemakkelijk van af.
Dus ga ik schrijven dat ik het verslag met een grote glimlach heb gelezen, ik zo ONTZETTEND TROTS op jou ben dat de (echte)teacher aan jou gaat vragen of je nog tips voor haar hebt, terwijl je nog niet eens zelfs voor de klas hebt gestaan, wat moet het dan worden als ze les heeft zien geven. Nou die gaat af door de zijdeur (geintje).
Wat fijn dat je zo gewaardeerd wordt en inderdaad lekker voor je zelfvertrouwen, want het lijkt net of je daar genoeg van hebt, maar ik ben je moeder en weet dat ook of zelfs jij daar ook wel eens problemen mee hebt, je straalt het alleen niet uit en dat is mooi maar ook een valkuil, dus hou dat wel in de gaten, want anderen zien ook allleen maar een zelfverzekerde Melinda, maar onder de oppervlakte zit meer en dat moeten ze ook weten.
Ik ga even naar je reisgenoten, de verslagen lezen, dus een dikke kus, knuffel en een dikke duim van je mamma xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
07 Maart 2012 - 11:13
Ton Kloek:
Oh Melin, als je Dennis spreekst, zeg hem maar dat ik hem geweldig vind.
Liefs -
07 Maart 2012 - 12:35
Stijn:
Leuk! -
07 Maart 2012 - 12:56
Fleur:
Heel mooi verhaal hoor en zo te horen is het leuk daar
Veel liefs Fleur -
07 Maart 2012 - 19:00
Stefan Nog Een Vraag:
is dat verslag schrijfen veel werk lijkt me wel maar is at zo of vald dat best mee nou doei
gr.steef -
07 Maart 2012 - 19:00
Stefan Nog Een Vraag:
gr.steef -
07 Maart 2012 - 19:52
Claudia:
Hoi Melinda, erg leuk om te horen hoe je daar te werk gaat, ik spiek elke twee dagen even op je site; ook Sanne vindt het erg interessant en leest je verhalen ook!
Groetjes ook aan Laura en Bianca
Claudia en Sanne -
07 Maart 2012 - 21:05
Marianne:
hey lieverd, ik ben een hele trotse tante, dat je het leven daar zo goed oppakt en dat je de kinderen met het systeem dat wij in nederland hebben kan helpen, ga zo door en je zult hele goede stage punten halen, dikke kus en ook een beetje genieten he!
10 Maart 2012 - 18:38
Jolanda:
Oh, oh, Melinda wat is er toch mis met je zelfvertrouwen?????? Heb je die nu nog niet? Je bent gewoon een kanjer (maar ja dat hebben we al vaker gezegd)