Een dagje uit de zon! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu Een dagje uit de zon! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu

Een dagje uit de zon!

Door: Melinda

Blijf op de hoogte en volg Melinda

09 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Vandaag begon stage weer. Na een heerlijk weekend, is dat altijd weer even inkomen. Voor stage was er alweer van alles gebeurd. Er gebeurt hier elke dag weer iets nieuws.

Sinds gisteravond had ik een beetje last van mijn oog. Toen ik vanmorgen wakker werd, zat mijn oog helemaal dichtgeplakt en dat was niet echt prettig. Eerst water koken en dat duurt hier even. We hebben namelijk een pannetje om water in te koken. Na een kwartier kon ik dan eindelijk mijn oog schoonmaken. Toen was ik wel heel erg moe van het goed dichthouden van mijn oog. Eigenwijs als ik ben, ging ik natuurlijk ook nog gewoon even mijn reacties op de reisverslagen lezen ondertussen. Dat was wel erg vermoeiend! Daarna moest ik in hoog tempo douchen, aankleden, ontbijten en toen naar stage. Gelukkig allemaal binnen de tijd!

Op stage hadden we sportdag. Dat ging een beetje anders dan gepland. Ik had gehoopt op een hele leuke dag met de kinderen, maar dat viel een beetje in het water. De dag begon heel leuk. De kinderen waren helemaal weg van mijn outfit. Ik was natuurlijk in mijn sportkleren en dat ging niet ongemerkt voorbij. De kinderen hebben eerst 5 minuten verbaasd staan kijken en daarna gingen zij door met het vragen wat ik aan had en waarom. Ik heb natuurlijk keurig antwoord gegeven. Daarna was het tijd voor het maken van de groepjes. Alle groepjes krijgen een dierennaam en hierin zaten kinderen van allerlei klassen door elkaar. Ik stond bij een onderdeeltje dat levende puzzel heette. Ik heb 3 rondes met de kinderen gedaan en daarna voelde ik de zon door de zonnebril heen branden en dat vond ik toch niet zo’n goed idee met een ontstoken oog. Toen ben ik naar de apotheek gelopen aan het eind van de weg. Dit was ongeveer een kwartiertje lopen, uiteraard geen probleem. Bij aankomst bij de apotheek kon ik bijna direct weer omkeren, want ik had een doktersverklaring nodig. Aangezien een bezoekje aan de dokter hier 40 dollar kost en ik geen idee had waar ik moest zijn, ben ik maar terug gelopen naar de sportdag en heb ik aan mijn mentor laten weten dat ik naar huis toe ging. Op mijn ogen moet ik natuurlijk een beetje zuinig zijn.

Bij thuiskomst heb ik lekker even wat voor mezelf gedaan en voordat ik het wist kwamen de meiden alweer thuis. Daarna hebben we met ons bezoek lekker rustig gegeten en daarna zijn we uit elkaar gegaan. Ik bleef thuis, omdat de zon niet echt goed was voor mijn oog. Dat gaf mij gelijk de kans om even wat dingetjes te doen waar ik normaal gesproken niet aan toe kom. Dat is bijvoorbeeld mijn troep opruimen. Ik heb nog niet zoveel troep als thuis liggen, dus ik heb maar even actie ondernomen. Het heeft geholpen, want ik was er zo doorheen.

’s Avonds ben ik nog wel uiteten geweest en dat was heerlijk. We hebben gegeten bij een steakrestaurant. Uiteraard nam ik geen steak, maar ik ging voor de vis. Natuurlijk wel minder lekker dan in een visrestaurant, waar er hier meer dan genoeg van zijn. Maar niet slecht!

Daarna was het tijd voor nog een beetje ontspanning. Nu maar hopen dat het oog weer wat beter gaat en dat ik weer lekker naar buiten kan. Morgen in ieder geval weer naar stage, gelukkig zitten we dan binnen!

• 10 April 2012 - 05:10

Thea:

lieve melinda
    wat vervelend voor je.Zo'n pijnlijk oog!
    zorg er maar goed voor.Jammer van de sportdag want dat is toch wel erg leuk denk ik

Maar even lekker alleen en dan nog lekker alles opgeruimd,heeft ook wel wel wat toch haha!

dag lieverd groetjes uit een koud nat en guur holland!!!
    dikke knuf

• 10 April 2012 - 06:12

Pappa:

Ik heb je gisteren via Skype gesproken maar het sportdagdeel is in jouw verslag iets meer gedetailleerd. Houd vooral de drang vast om je kamer op te ruimen!!! Goh wat zo'n stage je kan veranderen.....;-) Nog een paar dagen en dan kan ik ook jouw kookkunsten uitproberen! Ik kijk al uit naar het dagvullende programma wat je voor mij in petto hebt :-) Ik tel de dagen...Heb er enorm veel zin in XXX Pap

• 10 April 2012 - 09:07

Oma:

hoy meis, gatver dat is nou net waar je niet op zit te wachten,zo irritant !! jammer van je sportdag ,de kinderen vonden het waarschijnlijk ook niet leuk dat je eerder weg ging ! maar net wat je zegd je ogen kostbaar bezit!! maar ja bij alle narigheid heeft die vrije dag toch nog wat positiefs opgeleverd hihihi.en nog een paar dagen dan word je denk ik vast extra verwend door paps ... denk je ook niet ?? he wijfie hoop dat het gauw beter word ga vooral door met genieten ik kijk weer uit naar je volgende verslag heel veel liefs knufff. oma.

• 10 April 2012 - 11:14

Ingrid:

Hey Melinda,

Eindelijk weer leesvoer van jullie. Ga naar de dokter want je moet echt zuinig op je ogen zijn zoals je al zelf schreef.

Misschien dat je vader oogdruppels mee kan nemen vanuit Nederland, maar dat duurt nog wel even.

Heel veel sterkte.

Ingrid

• 10 April 2012 - 13:36

Mamma:

Hoi opgeruimde Lieverd.

Heb je al een poging gedaan om naar een dokter te gaan daar, want die 40 dollar betaald de verzekering en anders wij wel want je moet nu echt medicijnen krijgen want het duurt echt te lang, en het feit dat het weer terug is, is een teken dat het niet helemaal is weggeweest. Dus ga even wat ondernemen meis.

Wat had je aan of juist niet aan dat je zo een attractie was voor de kinderen.

Ieder nadeel heeft ze voordeel. Dus jij hebt een opgeruimde kamer met een onstoken oog. Jij dacht natuurlijk mijn opgeruimde vader komt eraan ik zal ervoor zorgen dat hij niets heeft aan te merken op mijn wel onderhouden appartement.

Ik ben gisteren met oma en Tessa (haar ideetje) naar de Titanic in 3D geweest in de bioscoop in Almere.
    Het blijft een heel indrukwekkende film, en Leonardo blijft een lekker ding. Op de terugweg even langs de Faco gegaan, want we moesten natuurlijk ook nog wat eten, en het was inmiddels half zeven en dus te laat om nog te koken.

Morgen heb ik een hele dag rampenoefeningstraning in Amsterdam en moet ik al om 7 uur vertrekken, niet echt mijn ding, maar ja jij moet vroeger op dus daar troost ik me maar mee.
    Nou we spreken elkaar hopelijk snel weer op skype , dikke kus mamma xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 10 April 2012 - 14:12

Els:

Hoi Melinda,

Ik sluit me bij alle bovenstaande reacties aan en zeg ook: wacht niet langer om naar een dokter toe te gaan.

Jammer van die sportdag maar je ogen zijn belangrijker.

Misschien dat met een paar oogdruppeltjes het leed weer snel is geleden en je weer heerlijk van de zon kan gaan genieten.

• 10 April 2012 - 16:39

Rowena:

Hey melin,

Zal ik dan ook nog maar even schrijven dat je echt naar de dokter moet gaan met je oog ?! :-) Even druppelen zodat je weer volop kan genieten van alles!

Ben ook wel erg benieuwd wat jij dan aan had, als al die kids zo naar je keken.

Groetjes Rowena

• 10 April 2012 - 19:22

Marianne:

MELINDA GA NAAR DE DOKTER< DAT ZEGT IEDEREEN< DOE HET,

dikke kus je tante jan

• 10 April 2012 - 20:52

Ton Kloek:

Berichtje voor Dennis

Dennis, ik kan niet bij de foto's die je op St.Maarten hebt gemaakt en waarvan ik er een aantal ik de PPS wil plaatsen.
    Er komt een vrienschapsverzoek via Face-book, dat je niet van die dooie Cloeck schrikt

Er hangt een schilderij van hem in het Rijksmuseum, het was dus niet de eerste de beste.

met een groet uit Lelystad
    Ton Kloek