Palm Sunday - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu Palm Sunday - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu

Palm Sunday

Door: Melinda

Blijf op de hoogte en volg Melinda

04 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal,
Vandaag mijn reisverslag van zondag, want ja, ik loop een beetje achter. Ik zal proberen om het deze week allemaal weer even in te halen. Maarja, ik heb nou eenmaal te weinig tijd op dit eiland. Naast stage hebben we natuurlijk een heleboel bezigheden. We willen graag zoveel mogelijk van het eiland zien, de geschiedenis overal achter kennen en er is veel tijd nodig voor ontspanning. Voornamelijk op het strand. Er zijn hier 37 stranden en die moeten we natuurlijk allemaal een keer zien. Vandaag hebben we weer wat dingen van het eiland kunnen zien en ook de komende week staat er nog veel op de planning, maar daar vertel ik jullie later nog over.

Vanochtend zijn we begonnen bij de kerk. Vandaag hadden we een minder leuke priester. Ik kende hem al van het bezoek aan de kerk met de school. Het is een man uit Puerto Rico (of ergens daar in de buurt), maar hij spreekt in principe Spaans. Dat doet zijn Engels niet ten goede. Dat maakt het voor mij erg lastig om het te volgen. Het was wel een bijzondere dienst, omdat het Palm Zondag was. Deze keer begon de dienst met een optocht. Deze was al vanaf een andere plek gestart. De optocht kwam rond 11 uur aan bij de kerk. Alle mensen liepen met palmbladeren en er werd muziek gemaakt. Palm Zondag is de zondag voordat Jezus aan het kruis sterft (de zondag voor Pasen). Op Palm Zondag wordt Jezus verwelkomt in Jeruzalem. Het is ook de laatste zondag van de vastentijd. Palm zondag is ook de start van de holyweek. Dit is de week waarin er wat extra aan de arme mensen wordt gedacht en je goed moet zijn voor de anderen om je heen. De kerkdienst zelf vond ik best langdradig en dat was jammer. Het kwam voornamelijk doordat er nogal onduidelijk werd gesproken. De liedjes vind ik wel altijd heel erg leuk. Dit keer kon ik ook het Our Father in liedjesvorm meezingen. Dat is wel leuk om te merken. Dennis was vandaag ook mee en hij heeft alle indrukken even moeten verwerken. Hij zei wel dat hij het erg leuk vond. Omdat hij, samen met Michel en de ouders van Bianca, voor het eerst in de kerk was gingen zij aan het eind van de dienst staan toen dat aan hen werd gevraagd. Ook voor hen werd een liedje gezongen. Dat was erg leuk!

Na de kerk zijn we allemaal apart op pad gegaan. Dennis en ik zijn naar Friairs’s bay beach gegaan. Dit is een strand aan de Franse kant waar de meiden en ik al een keer zijn geweest. Het is een klein en rustig strandje waar niet zoveel toeristen komen. Om er te komen moet je wel een paar stevige banden onder je auto hebben, want die weg ernaar toe is niet zo best. Eenmaal daar aangekomen zijn we lekker op een handdoekje gaan liggen. Nadat we een paar uurtjes heerlijk op het strand hebben gelegen zijn we weer terug naar huis gereden. Daar heb ik mij even gedoucht en omgekleed en daarna was het tijd om uit eten te gaan. We hebben gegeten in Simpson Bay en dat was lekker. Het was niet de lekkerste zalm die ik ooit gegeten heb, maar zeker wel lekker.

Deze week gaan we veel op pad. Het is in ieder geval de bedoelingen om naar de forten te gaan en om zoveel mogelijk andere dingen van het eiland te zien. Ook veel tijd voor ontspanning is niet geheel onbelangrijk. We gaan dus ook nog lekker veel naar het strand.

Verder ga ik ook nog proberen om mijn reisverslagen bij te werken, maar daar moet ik nog even een gaatje voor vinden. Er zijn ook zoveel leuke dingen die we nog moeten doen. Druk, druk, druk!

Tot morgen!
Liefs,
Melinda

• 05 April 2012 - 06:02

Hoi Melinda, :

Ik ben ook benieuwd naar het bezoek aan de kerk, zeker als ik als enige bezongen gaat worden...een one man show! Ik verwacht dat jij het hardst gaat zingen ;-) Ja 60 eur is zeker aan de prijs en hoop dat de buurvrouw met een beter voorstel komt en niet de prijs baseert op de hondenvoer...8 honden heeft ze??? dat wordt helemaal een strijd om ongeschonden naar binnen of buiten te komen...ik bedoel...d'r loopt toch wel een heerlijk hapje "hondenvoer" door hun tuin en dan wordt 't voor de honden natuurlijk erg zwaar om zich te beheersen om daar geen hapje van te nemen...of zal ik toch maar kiezen voor een hondvrij hotel?? ;-)
    Nee maar ik vertrouw volledig op jouw onderhandelingstechnieken! XXX liefs pap

• 05 April 2012 - 09:33

Ton Kloek:

Dag Melin,

Ik weet niet of je foto's mag maken in de kerk, maar als de hele St.Maarten gemeente pappa aan het toezingen is probeer dat dan met een verborgen camera te doen, want dat is de foto van het jaar, ik zie hem al glimmen, van oor tot oor. Bij terugkomst in Nederland gaat hij dan heel Lelystad bekeren en Amstelveen en Nieuw Vennep, zelfs Bifterswant.

Nog 20 stranden te gaan, lieverd, pleeg geen roofbouw op zelf, na ieder strandbezoek, uitgebreid tot rust komen, het bruin moet worden gekoesterd en verzorgd en neem tijd voor een verfrissing of wat.

Je teksten staan nu allemaal in de pps (powerpoint), nu nog een goede volgorde van de foto's en dan gaat het wat lijken, Bianca, Laura en Melinda hebben afwijkende kleuren in de tekst, zodat de pps, later als je dat wilt, makkelijk gesplist kan worden, als je alleen de stage foto's wilt in een aparte versie kan dat ook, dan heb je iets bruikbaars voor een PABO-rapportage.

Bij jullie pas zondag, hier al donderdag, wat kan het uitlopen hè?

Liefs en een berg knuffels
    Opa

• 05 April 2012 - 11:36

lieve melinda
    leuk dat zingen in de kerk voor nieuwe mensen!Zal denis ook wel appart hebben gevonden.

en dat met elke keer een ander strand vind ik ook wel leuk.

die powerpoint foto's van opa kan ik niet zien ,jammer

ja ga zo veel mogelijk bekijken hoor want ik denk dat het niet meer gaat lukken om daar nog eens naar toe te gaan.

denk aan jezelf en veel plezier groetjes aan denis dag meisie dikke knuf

• 05 April 2012 - 11:39

lieve melinda

en dat met elke keer een ander strand vind ik ook wel leuk.

die powerpoint foto's van opa kan ik niet zien ,jammer

denk aan jezelf en veel plezier groetjes aan denis dag meisie dikke knuf

• 05 April 2012 - 12:52

Ab&jo:

Hoi Melinda & Dennis,

Eindelijk weer een beetje leesvoer,had jullie al wel op skype en facebook te pakken gehad maar een stukje tekst is ook welkom. De laatste dagen samen zijn al weer aangebroken samen dus maak daar nog wat moois van. En stop nu met al die vreemde zaken want we kennen zo Dennis niet meer terug (kerkbezoek vreemde dingen eten enz)!!
    Veel plezier xxx

• 05 April 2012 - 15:10

Els:

Jij zou ook niet hebben verwacht dat je stage/ opleiding PABO ook inhield dat je een kerkbezoekster zou worden. Och, denk maar zo, je wordt er niet slechter van (is bij mij ook niet gebeurd)

Geniet van de laatste dagen die je samen met Dennis hebt nog maar lekker van elkaar. Dat blog bijwerken kan altijd nog. Als je vader ook weer weg is heb je nog tijd genoeg, tenzij je een inhaalslag van nog niet bezochte stranden moet afleggen.

Groetjes

• 05 April 2012 - 20:04

Mamma:

Hoi Lieverd,
    Hoe is het met je oog, kun je het allemaal alweer wat helderder zien?

Nou het strand en uitgaans en cultuur leven lijdt er gelukkig niet onder. en zelfs weer naar de kerk, nou het kan niet op.
    Ik hoop dat het eilanden bezoek leuk gaat worden en geweest is.

Ik hoor het wel weer.
    dikke kus Mamma xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 06 April 2012 - 13:53

Oma:

hey Melinda, allereerst hartelijk bedankt voor je kaartje :) !!!! ik vond het zo fijn. gossie meis je raakt al aardig gewend aan de kerk , had het eigenlijk niet verwacht maar het hoort er daar zo bij he ? is het gros daar katholiek ? maar genoeg over de kerk ; ik benijd al die heerlijke stranden die jullie bezoeken gaan maar gun je het van harte na een drukke week, wel uitkijken he niet verbranden ! lekker genieten van het Paasweekend hier is het KNUDDE !!!! kil en nat. ( but we survive ) Mel een hele dikke kuss groetjes kus voor Dennis en ook groetjes aan de anderen.... doei !!

• 06 April 2012 - 16:17

Thea:

bedankt ton!!!! Ik heb het fotoboek helemaal gezien.

• 06 April 2012 - 19:22

Bert En Ina:

leuk die powerpoint ,er zullen veel mensen jaloers zijn .
    nog veel plezier daar samen .
    groetjes uit het koude lelystad Bert en ina

• 06 April 2012 - 22:10

Ton Kloek:

Dag Bruintje Beer,

De powerpoint (laatste versie) is nu in totaal 20 (twintig) maal gedownload. Dat maakt jullie Maarterianen dus een beetje bekende Nederlanders, (nou ja, ja hoor).

Alweer zaterdag hier, nog zes uurtjes wachten jelui, maar een nieuw week-end staat voor de deur.

Heel veel plezier, verwen Dennis nog maar wat, want aan alles komt een eind en pappa staat al te trappelen, (die laat zomaar z'n meissie alleen achter), maar je kamer is klaar, daar kun je zo intrekken als je weer thuis bent, zonder dat er eerst een stofzuiger doormoet.

Liefs, Liefs en Liefs
    Opa