Zoveel te doen, zo weinig tijd! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu Zoveel te doen, zo weinig tijd! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu

Zoveel te doen, zo weinig tijd!

Door: Melinda

Blijf op de hoogte en volg Melinda

01 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal,
Wat hebben we het hier toch druk. Zoveel leuke dingen en zo weinig tijd! Wij hebben nog een paar weken, maar de jongens en de ouders van Bianca die hebben nog maar een weekje te gaan. In deze week willen wij natuurlijk zoveel mogelijk van het eiland aan ze laten zien. Tot nu toe gaat dat heel goed. Ik zal jullie even vertellen over de afgelopen 3 dagen. Dit doe ik wel in etappes, want het is al behoorlijk laat. Vandaag vertel ik jullie over vrijdag en morgen zal ik proberen om alles weer bij te werken. Oja, opa…. Mamma heeft het doorgegeven hoor, dat ik vanavond weer een verslag erop moest zetten. Bij deze dus!

Vrijdag 30 maart
Vandaag ben ik een keer extra naar stage geweest. Laura zou haar dag omruilen, omdat op deze dag haar project werd afgesloten. Bianca ging haar ouders van het vliegveld halen en dat zou betekenen dat ik de hele ochtend opgesloten zou zitten in de kamer. Dit leek mij niet zo’n goed idee en dus heb ik besloten om deze dag naar stage te gaan en volgende week woensdag een extra vrije dag te nemen. Dit compenseert het dan weer. Woensdag heb ik dan nog de tijd om wat leuks te gaan doen. Vandaag hadden we nog een dagje de kleuters van groep 1A. De juf is nog steeds ziek en dan worden de kinderen verdeeld over de andere groep van cycle 1 (de onderbouw, groepen 1 t/m 4). Vandaag gaf ik geen les, dus heb ik mij met de kleuters bezig gehouden. Normaal gesproken niet echt mijn favoriete bezigheid, maar ach voor een dagje is het niet erg. Ik heb eerst een tijdje met ze gekleurd en even met ze gespeeld achter in de klas. Na de eerste pauze ben ik met de kinderen naar buiten gegaan. Ik ben ook even aardig geweest voor de andere leerkrachten, want die heb ik even verlost van de drukke kleuters. Ik ben toen met een stuk of 18 kleuters buiten gespeeld. Nou, dolle boel, dat begrijpen jullie wel. Het zonnetje was heerlijk en dat is toch echt wel het grootste voordeel van kleuters. Ik heb ook behoorlijk wat Engels gesproken, want de meeste kleuters spreken alleen Engels. Aan het einde van de dag gaf ik zelfs de kinderen uit mijn eigen klas antwoord in het Engels. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maarja, je raakt snel gewend aan sommige dingen. Voor mijn Engels natuurlijk prima en ik vond het eigenlijk best grappig. Op die manier gaat het Engels makkelijker en leer ik ook weer wat minder woorden in het Engels. De kleuters hebben mij dus ook van alles geleerd vandaag. De kinderen van mijn eigen klas die vinden het nog steeds raar als ik Engels praat, want dat doe ik eigenlijk nooit tegen hen (ja, pap en mam, geen hun, hahaha). Ze kijken mij dan ook heel raar aan als ze mij Engels horen praten. Aan het einde van de dag was ik echt kapot. Veel nieuwe indrukken en ook het Engels is behoorlijk inspannend. Ik merk wel dat ik er makkelijker in wordt en dat vind ik heel fijn. Dat neem ik mooi weer met mij mee.

Na stage zijn Laura en ik naar huis gelopen. Daar hebben we gewacht op de jongens en Bianca en haar ouders. Die zijn namelijk vandaag aangekomen. Het is ontzettend gezellig en we hebben direct met z´n allen gegeten ´s avonds. ´s Middags zijn we even naar Simpson Bay geweest om daar hun eerste cocktail te nuttigen. Dit is erg goed bevallen, dus wie weet kunnen ze ons van de week weer met z´n allen daar aantreffen. ´s Avonds hebben we dus met z´n allen gegeten. Het is spaghetti a la Laura en Michel gegeten. Het was erg lekker.

´s Avonds zijn we naar Soggy geweest en dat was zoals gewoonlijk weer top! Ik was de Bob, maar dat maakt natuurlijk niet uit. Het was echt super gezellig. Rond kwart over 4/half 5 lagen wij weer lekker in ons bedje.

Morgen dus hopelijk de rest van het weekend bijgewerkt. Ook hebben wij morgen de sportdag met de hele school. Het zal mij benieuwen hoe dat gaat worden. Ik vermoed veel verschil met Nederland, maar ik denk dat het heel leuk gaat worden!

Morgen dus meer nieuws.
Liefs,
Melinda

• 02 April 2012 - 05:11

Thea:

lieve melinda
    druk druk druk!!
    Dat lees ik.maar met de kleuters maak je er toch nog een feestje van.en met dennis en de andere ook nog.
    je moet eigelijk meteen maar weer op vakantie als je terug komt.hihi

leuk dat je er weer was vandaag ik had je gemist!!

nou doe een beetje rustig aan denk ook aan jezelf!!
    groetjes en een knuf

• 02 April 2012 - 06:43

Pappa:

Hoi Melinda, gelukkig hebben wij ook nog contact via What's app en Skype anders had ik mijn beklag ook wel direct in deze reactie geschreven! ;-) Ja er is heel wat reuring nu op St Maarten, leuk dat Michel en de ouders van Bianca nu al jullie verhalen kunnen visualiseren. Oh jee, dat wordt echt met een Engels accent terug komen...Patricia Paay krijgt ondersteuning van jou :-) Als ik daar ben hoeven jullie niet meer om beurten te " Bobben" ...of is 't nou Boppen..? Ik als geheel onthouder stel jullie vrij van de chauffeurtaak!
    Tot gauw! liefs Pap XXX

• 02 April 2012 - 06:49

Mamma:

Hoi Lieverd,

Te gek dat je met kleuters engels praat, en dat voor iemand die dat niet als favoriet op haar lijstje heeft staan.
    Ik ben trots op je.
    Had natuurlijk je drukke bezigheden al op skype gehoord, maar op het verslag toch nog andere informatie gekregen over je kindjes.

Ik zal Opa a.s. dinsdag op zijn verjaardag vragen langs te komen zodat je hem op skype kunt feliciteren, als hij bij Marianne heeft gegeten dan moet hij even naar ons gebracht worden want ik ben niet thuis (avonddienst).
    Als je nog meer personen op je verlanglijstje hebt staan om te spreken dan hoor ik het wel.
    Dag lieverd, veel plezier en tot je volgende verslag.
    dikke kus mamma.

• 02 April 2012 - 07:36

Els:

Fijn om weer een verslag van je te lezen. Je hebt het druk, logische dat we dan even op je verslagen moeten wachten. Des te leuker als we weer van je belevenissen kunnen genieten.

Ik kijk alweer uit naar je volgende verslag

• 02 April 2012 - 10:41

Ton Kloek:

Oh, Maartens beauty

Het hoeft gelukkig nog niet in het Engels, maar wie weet, binnenkort wel.

M'n eerste Engelse les. "I am hungry", en ik vond die Engelse maar maf, Ik ben hongerig, zo spreken ze in den Haag, niet in Amsterdam, maar dat is al weer een eeuwigheid geleden.
    De grootste winst van je stage op St.Maarten is dat je Engels kunt spreken, geen boekjes Engels, maar real English, je hebt het je hele leven nodig, vooral op vakanties en als je nog eens op studiereis gaat naar het buitenland. Ik zie je als lerares in het middelbaar onderwijs en misschie nog wel een stapje verder, al maak ik dat denk ik niet meer mee.
    Maar het idee doet me glimmen.

Sportdag. Gooi al je CIOS vaardigheden in de strijd en je krijgt een standbeeld, niet bij die Salt-Pickers, maar gewoon op de school waar je lesgeeft. Geen twijfel mogelijk

Dennis was niet in orde?, misschien een kilo knuffels, dat hij daar weer wat van opknapt, of een aai over z'n bol, vinden alle jongens leuk.

Lieverd, je hebt het druk, maar geen stress, houden zo

Lieve groet naar St.Maarten
    met een knuffel of wat