Een dagje wat minder - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu Een dagje wat minder - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu

Een dagje wat minder

Door: Melinda

Blijf op de hoogte en volg Melinda

04 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Vandaag hebben we een lekker rustig dagje gehad. Omdat Bianca ontzettend verbrand was en Laura en ik ook al een beetje rood aan het worden waren zijn we vandaag niet naar het strand geweest. Ik vond het zelf wel een pittige beslissing, om dat te doen maar ach!

Natuurlijk hebben we wel een andere invulling aan de dag gegeven. Vanochtend hebben we eerst lekker rustig aan gedaan. Iedereen weer even de laptop erbij. Vandaag wat minder reacties, omdat ik gisteravond geen tijd meer had om er een nieuw reisverslag op te zetten. Vanochtend heb ik dat natuurlijk weer ingehaald, hè Ab?

Daarna hebben we grote schoonmaak gehouden. De bedden verschoond, de kamer geveegd, de kamer gedweild en de badkamer schoongemaakt. Al zeg ik het zelf: goed bezig! Daarna hebben we boodschappen gedaan. De boodschappen zijn thuis weer opgeruimd en toen hebben we gewacht totdat we konden lunchen, want klusjesman Loxly was de rails van de gordijnen in onze woonkamer aan het ophangen. De gordijnen hangen nog niet, maar de eerste stap is gezet! Daarna hebben we lekker geluncht.

’s Middags was het luier middag en dat was dus nog meer luieren dan dat we de rest van de week hebben gedaan. Ik heb voor op de veranda in een schommelstoel een boek zitten lezen. Ik was pas in hoofdstuk 2, dus echt lezen heb ik nog niet gedaan. Vandaag is daar verandering in gekomen. Heerlijk zo’n middagje!

Vanavond heeft mevrouw Rovelet voor ons gekookt. Het was kip met rijst en allerlei groenten er door heen. Bianca stond al helemaal klaar om het avondeten te maken, maar mevrouw Rovelet was haar voor. Maandag krijgt ze de herkansing om haar sperziebonen, kip en ovenaardappeltjes te maken.

Daarna was het tijd om ons leuk aan te kleden voor de Heineken Regatta. Bij Laura kostte dat wat moeite, want die heeft zich wel 25 keer omgekleed! Uiteindelijk hebben we een hele gezellige avond gehad met z’n 3en!

• 04 Maart 2012 - 17:07

Yvonne:

Wat een luizenleven zeg, pfffff al die verplichte bezoekjes aan dat veeeel te warme strand, dat vieze eten ( dat ook nogeens voor je klaargemaakt wordt) lezen op de veranda, gezellige avonden.... nee dat klinkt absoluut niet alsof jij het naar je zin hebt... Maar toch zeg ik GENIET ERVAN Dikke kus en knuffel

• 04 Maart 2012 - 17:17

Ab:

Tuurlijk elke ochtend/middag aanschuiven bij een dagverslag is op dit moment erg leuk. Ik noem jullie hier al de 3 musketiers en het is erg leuk om jullie dagelijkse belevenissen te volgen.Lees ook de andere verslagen dus er ontgaat me niks.
    Morgen wordt een grote dag voor jullie want dan moet er weer net zo als wij GEWERKT worden dus veel succes Groetjes XX

• 04 Maart 2012 - 18:05

Els:

Wel eens gehoord van de uitdrukking "leven als God in Frankrijk" Dat kan nu beter veranderd worden in "Leven als godin(nen) op Sint Maarten.

• 04 Maart 2012 - 18:48

Wendy En Richard:

Hoi Melinda,

Leuk om je verslagen te lezen. Morgen gaat de stage beginnen toch??? Veel plezier en ik ben heel benieuwd hoe het daar allemaal gaat op school. Morgen ga ik na een weekje vakantie mijn schatjes ook weer zien. Heel veel plezier.

Gr. Wendy en Richard

• 04 Maart 2012 - 18:53

Marianne:

nou ik ben erg benieuwd hoe het er morgen uitziet, ga ervoor lieverd, dikke kus

• 04 Maart 2012 - 18:54

Mamma:

Klinkt goed allemaal, vooral dat schoonmaken klinkt als muziek in mijn oren, want we zijn in je kamer bezig en als je weer terug bent en je kamer is helemaal klaar dan mag je je eigen kamer ook zelf schoonmaken, bed verschonen, ramen lappen. afstoffen en stofzuigen.

Morgen de grote dag, je eerste stage dag, heel veel succes en vooral veel leren van hun en zij van jou.

Vandaag ben je een week weg, het gaat heel snel , we missen je maar met het contact via facebook, en je ontzettend leuke, levendige reisverslagen kunnen we het aan en is het gemis van jou te dragen (klinkt dramatischer dan het is hoor) Heb keals eens gedacht aan het uitbrengen van je verslagen in een boekje. Kun je geld mee verdienen.

Nou lieffie fijne voorlopig laatste vakantie dag en een dikke kus van Mamma.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 04 Maart 2012 - 20:05

Regina:

Ha die Melinda,

Wat een prachtig verhaal weer,en ik ben het met je moeder eens maak er een boekje van erg leuk!!
    Pas niet alleen op voor de zon daar,maar ook voor die golven en stroming,dat is in dat soort landen echt verradelijk hoor!! Maar dat is je wel verteld denk ik!
    En wat zijn jullie goed bezig alles al verschoond gesopt en gedweild,dat na 1 week toppie hoor!!
    Zo weet je mams ook dat er wel iets is blijven hangen hahaha.
    Morgen aan het werk,ben erg benieuwd hoe dat je gaat bevallen.Maar denk wel ok!! Veel plezier en dikke kus

• 04 Maart 2012 - 21:28

Ton Kloek:

Dag Melin,

Ik moet het maar eens kwijt. Je reisverslagen hebben een hoog niveau(nivo, brrr). Dit is andere koek dan de hyves-taal waarmee we worden geïndoctrineerd. Hiermee ben je niet alleen een juf voor de groepen aan wie je stage gaat geven maar ook een juf voor het hyves-clubje.
    Ik hoop dat men er iets van overneemt, dan dien je ook de gemeenschap.

Verhalen zijn goed ingedeeld, nieuwe regel, nieuwe alinea bij een volgend onderwerp. Niet in de eerste persoon schrijvenen, in één tijd en zonder taalfouten, klasse.

Een dagje rust kan echt geen kwaad, nog even uit de bol morgen en dan begint het.

Ik zit weer na je moeder in de verslagen en kan haar bericht dus lezen, ben jij bezig om een studie af te ronden, wil ze je aan de schoonmaak hebben, zo'n mens toch. Pappa maakt iets moois van je kamer, zodat je daar eeuwig blijft wonen, nou ja eeuwig,

Liefs naar het paradijs
    Opa