Geduld...???
Door: Melinda
Blijf op de hoogte en volg Melinda
14 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Lieve allemaal,
Daar ben ik weer met mijn dagelijkse leesvoer. Vandaag heb ik iets heel nieuws gedaan. Om jullie niet meteen te laten schrikken zal ik dit pas aan het einde van mijn reisverslag bekend maken. Ga er alvast goed voor zitten!
De dag begon vandaag weer om 05.45 uur. Het blijft vroeg! Eerst iedereen douchen, aankleden, optutten en ontbijten en toen maar weer eens lopend naar stage toe. Dat zorgt er wel voor dat ik ’s ochtends een beetje fris en fruitig op stage aan kom. Op stage wisselen we de slippers om voor nette schoenen en dan kan de stage dag beginnen. Nadat ik gisteren best wel een pittige dag heb gehad met de klas, was het vandaag een stuk rustiger. Het blijft wel je geduld op de proef stellen, maar wie weet krijg ik dat nog eens! Vandaag heb ik veel geoefend met het positief benaderen van de kinderen en ook complimenten te blijven geven aan de leerlingen. Ik heb mijn mentor hier al een beetje mee kunnen helpen en dat vind ik toch wel erg leuk. Ik vind het zelf wel moeilijk om met tips te komen, maar ik merk wel dat zij dingen van mijn lessen overneemt. Heel erg leuk!
Vandaag heb ik weer Nederlands gegeven. De kinderen vinden het nog steeds erg leuk als ik les aan hen geef. Het is totaal anders dan het onderwijs wat zij hier geven, maar dat maakt het natuurlijk niet minder goed. Ik doe veel met de kinderen samen omdat de taal hen vaak tegen werkt. Op deze manier lezen de kinderen toch via de methode en behaal ik mijn doelen. Mijn lessen zijn totaal anders dan de lessen die de kinderen gewend zijn, maar dat maakt het natuurlijk niet minder goed. De kinderen vechten hier letterlijk om mijn aandacht (ik zie dat maar als een compliment!). Zo komen zij 1 voor 1 bij mij om hun leesprestaties te laten horen, willen zij allemaal tegelijk naast mij zitten in de kring en willen zij zoveel mogelijk geholpen worden tijdens hun werk, ook al weten zij precies wat zij moeten doen. Eigenlijk is dat best grappig! Naast de taalles heb ik ook mijn eerste gymles hier gegeven. In Nederland mag ik het niet, maar hier mocht ik direct aan de slag. Ik heb een aantal spelletjes met ze gedaan en ze hebben zichtbaar veel plezier gehad. Wat ik wel bijzonder vind is dat de kinderen hier op het schoolplein gym krijgen. Ook is het wel apart dat zij zich in de klas omkleden. Bijvoorbeeld de meisjes gaan eerst omkleden, dan zitten de jongens op de galerij te wachten en andersom. In Nederland zien we dat niet zoveel, maar je kan duidelijk zien dat zij hier roeien met de riemen die zij hebben!
Het allerleukste van stage van vandaag was toch wel het einde. Afgelopen 2 dagen waren er steeds gesprekken met een ouder over een leerling bij mij uit de klas. Daar liep het niet lekker mee. Vandaag ging het super goed en dat moest natuurlijk ook even gemeld worden. De vader gaf mij een hand en bedankte mij voor het melden van het goede nieuws. Nou maar hopen dat dit ook weer als stimulatie is voor het mannetje in de klas.
Om 1 uur zijn wij richting huis gelopen. Laura en Bianca gingen boodschappen doen en ik heb geskypt met Dennis en daarna nog met mijn ouders. Ondertussen nog even een broodje eten en daarna door naar het strand. Het was echt heerlijk weer! Het strand van Philipsburg was behoorlijk druk. Er lagen wel 5 cruiseschepen uit Amerika vandaag. Waar al die mensen vandaan komen en waar zij het geld vandaan halen.. dat weet niemand! Op het strand heb ik heerlijk een boekje gelezen en af en toe een beetje afkoelen in het water.
Vanavond hebben we heerlijke pasta a la Bianca gegeten. Dat was super lekker. Daarna hebben we ons omgekleed, want jawel….. is iedereen er klaar voor? Zit je rustig op je stoel? Oké daar gaan we dan! Laura had het ontzettend goede idee om een stukje te gaan hardlopen. Dat vond ik wel een goed idee, want behalve de zee in en uit lopen heb ik hier niet zoveel beweging. Ik moet er wel even bij zeggen dat we op een heuvel wonen en dat het behoorlijk stijl omhoog loopt hier. Naar beneden ging best goed, omhoog was best pittig! Na het hardlopen lekker even onder de douche en nu zitten we lekker achter de laptop.
Morgen hebben we onze laatste dag stage van de week. We zitten al op 8 totaal! ’s Middags gaan we naar het strand en om 5 uur hebben we met de meiden van de andere school afgesproken. Dat wordt vast gezellig!
Tot morgen!
Melinda
15 Maart 2012 - 06:17
Ton Kloek:
Dag Melin,
Hoe gewild je verhalen zijn, spreekt uit het feit, dat na het aanzetten van de PC, als eerste op Melinda wordt geklikt. Het is zogezegd een dagroutine geworden.
Je boeit, zoals een goed boek dat doet en vervult me nog steeds met grote trots. Alles wat je verwacht van je kleinkinderen, is bij Melinda verwezenlijkt. Kijk wereld, mijn kleindochter!!!
Het contact met ouders hebben is een speciaal onderdeel in je vak, bij die ouders zitten professoren, maar ook analfabeten. De grote kunst is om naar beide toe duidelijk te zijn, je zult nog veel consulten moeten afwerken om een goed zelfvertrouwen te krijgen.
Je bent aan het Joggen gegaan, Thea deed dat ook op jouw leeftijd en die liep een rondje Bosbaan, dat spreekt je niet aan, dus wat ondertiteling.
De Bosbaan is een roeibaan in het Amsterdamse Bos van, met de bootopslag meegerekend, 2½ kilometer, bij een rondje ga je dus heen en terug, dat maar 5 kilometer.
Als je jezelf dus afvraagt waar Thea al de energie vandaan haalt, ze speelt nog steeds de moederrol, ze is nog steeds de superkok, waar iedereen wil eten, dan weet je waar de basis ligt. Joggen? doen.
Naar Maastricht geweest. Eindelijk het bewijs in handen, dat je bij de oudste familie in dit land hoort. Het document waar het om gaat is bijna 1000 jaar oud, de tekst is in een mengeling van Latijn en Frans op perkament geschreven en, bij de vondst in een houten kist, van erg slechte kwaliteit.
Maar er zijn nu foto's van gemaakt. Nu op zoek naar iemand die de gehele tekst kan transcribreren en dan gaat dit bewijsstuk op de Sites.
Naast de Kloeken heb je als voorouders de Buters (Oma, Thea), Natuurlijk de Gooyers (Els, Wies, Bert,Peter) en verder de Boschen (Grote Oma, Oma Huus). De Boschen zijn van adellijke afkomst (van den voor hun familinaam) maar verarmt. De Boschen woonden in de Borgerstraat in Amsterdam en hadden een heuse geit in de tuin, Ze hadden de orginele namen Cornelis en Cornelia. Die Cornelia was een Tollens en naar die familie is in Amsterdam een straat genoemt.
De Buters komen van Schokland (een voormalig eiland in de Zuiderzee), nu IJsselmeer
Zo, het je een idee waar je bloedlijn loopt.
Met nieuwe energie naar de volgende dag
Liefs
Opa -
15 Maart 2012 - 06:27
Bert En Ina:
hoi Melinda
Wat een lef bij die warmte hardlopen .
Natuurlijk wel heel goed voor je conditie .
En je stage gaat goed he!!
Leuk hoor !
gr uit lelystad
15 Maart 2012 - 07:20
Pappa:
Hoi Melinda,
Blij te zien dat je de sportieve instelling van je vader hebt! tja zo'n goddelijk atletisch lichaam is mij ook niet aan komen waaien... ;-) Vanaf vandaag nog een maand totdat ik jouw leven op Sint Maarten zuur ga maken. Voel nu toch ook wel een beetje de kriebeltjes in mijn buik(je) als ik er aan denk...wat is nou een maand...? Fijn dat het zo goed gaat op jouw stage! Nou ik ga nu maar verder met werken...veel liefs, Pap XXX -
15 Maart 2012 - 07:21
Thea:
hey melin
ik lees dat alles goed gaat.En de kids een beetje gaan wennen
ik wilde natuurlijk gauw weten waar ik van moest schrikken dus ben ik eerst naar het einde gescrolt.hihi
stoer hoor
dat moeten jullie er maar in houden toch?
groetjes en een knuf -
15 Maart 2012 - 07:32
Mamma:
Hoi Lieverd,
Nou ik ben nog even aan het bijkomen, van het hardloop verhaal, ik ben zo trots op jullie en heb je het volgehouden of kreeg je pijn in je zij. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel hardlopen. Pappa, Wies en ik hebben ook een blauwe maandag hardgelopen ergens in de vorige eeuw toen jij nog niet geboren was, nou daar heb ik nog pijn van in mijn zij.
Sindsdien sport ik met Sandra en dat bevalt een stuk beter, ik ga zometeen naar de Fysio, eigenlijk moest ik morgen maar dan ga ik met Sandra naar de Sauna. Ja ook ik heb het zwaar, dus heb medelijden met je moeder.
Ik ga douchen en opschieten, moet ook nog even werken vandaag(avonddienst).
Ik ben trots op je,
dikke kus en knuffel van mamma
15 Maart 2012 - 09:33
Els:
Je weet toch altijd weer een verrassende wending aan je verslag te geven. Bij TV-series noemen ze zo'n onverwacht einde van een aflevering een "cliffhanger" zodat je na een stop van enkele weken of maanden, niet kan wachten tot de serie weer begint en je weet hoe die scene afloopt. Hardlopen !!!????!!!! is ook zo'n soort cliffhanger. Ben benieuwd; misschien krijgen we in je volgende blogs wel lijsten met afstanden en loopsnelheden (in grafiek) te lezen.
Fijn dat je zulke positieve reacties krijgt van leerlingen, ouders en mentor. Dat stimuleert natuurlijk. Dus dóórgaan, vooral dóórgaan (zou Barry Stevens zeggen. -
15 Maart 2012 - 16:58
Yvonne Bauer:
Had ik het toch goed dat het hardlopen vast een idee van Laura was. Bianca is ook niet zo'n hardloper namelijk.
Hoop dat jullie niet te veel spierpijn krijgen.
Wel leuk dat je hier wel een gymles mag geven.
Fijn weekend!
15 Maart 2012 - 19:38
Yvonne:
Heel leuk om weer een mooi blog van jou te lezen!!
Je doet het hartstikke goed!! En we blijven op de hoogte van al jou belevenissen.
Romee zit sinds kort op volleybal en vindt het heel erg leuk!
Verder gaat ook hier alles zn gangetje!!
Liefs van ons allemaal xxxx -
15 Maart 2012 - 19:47
Marianne:
lieve mel,
je moet het in die hitte niet te gek maken he!!! 1 keer is genoeg, hihihihi,
goed hoor, enne het gaat ook goed op de stage, ga vooral zo door en het cijfer is goed en jij erg tevreden.
heel veel liefs. -
15 Maart 2012 - 20:17
Ab:
Melinda !!!!
Verbazing heerst hier wat een energieuitbarsting vanuit de caribieen,toch geen zonnesteek opgelopen ???. Als je dit leest hebben jullie al weer weekend geniet ervan zou ik zeggen.Hier hebben we ook voor t eerst lekker buiten kunnen zitten,alleen jammer maar voor 1 dag.
groetjes uit Wageningen