Een dagje bij Mullet Bay + Carnaval - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu Een dagje bij Mullet Bay + Carnaval - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu

Een dagje bij Mullet Bay + Carnaval

Door: Melinda

Blijf op de hoogte en volg Melinda

02 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Vandaag weer een nieuwe dag met nieuwe avonturen en gebeurtenissen. Gisteravond zijn we naar Soggy Dollar bar geweest. Vanmorgen moesten wij daar natuurlijk even van bijkomen. We hebben eerst uitgeslapen tot een uur of 10. Daarna zijn we gaan aankleden en waren we klaar voor een hele nieuwe dag.

Eerst hebben wij toen om 11 uur de auto’s opgehaald. Dat was nog een heel gedoe, want wij hebben de klok, maar zij hebben de tijd. Voordat we dus een keer geholpen werden, waren we alweer een hele tijd verder. Toen moesten we de formulieren invullen. Ook hier gaat heel wat tijd inzitten, want onze grote vriend houdt wel van een praatje. Het is een Jamaicaan die heel onduidelijk Engels spreekt, een beetje binnensmonds. Hij probeert ons constant alle 3 tegelijk te versieren, want hij kan niet kiezen. De slijmbal…. We hebben geprobeerd om nog wat van de prijs af te halen door te zeggen dat wij toch wel hele leuke “Dutch Girls” waren. Maar helaas, dat mocht niet baten. We hebben zelfs nog voorgesteld om dan toch maar met hem uit te gaan, maar ook dat lukte niet. Hij wilde wel 1 voor 1 met ons uit, maar dan ging hij alles betalen. Wat een grapjas, hahaha. Na de versierronde gingen we verder over de auto’s. We hebben weer alles bekeken en we kwamen er met de controle ronde achter dat hij alle auto’s verft. Zo zien ze er dus weer een stuk beter uit en zijn de krassen minder zichtbaar nadat ze een rondje op Sint Maarten hebben gehad. Het is niet verstandig om hier een dure auto te kopen. De krassen vliegen er hier op. Laatst hebben we gezien dat iemand aan het file parkeren was en er was net wat te weinig ruimte tussen de auto’s. Dat is hier geen enkel probleem, want dan geef je de auto achter je gewoon een zetje met jouw bumper en de glijdt deze vanzelf iets naar achteren. Dat betekent dat er daarna genoeg ruimte is voor jouw auto. Handig toch? Er zaten nu niet zoveel beschadigingen op de auto, doordat deze overgeschilderd zijn. Wij zien natuurlijk wel alles en laten ook alles noteren. Die gierige Hollanders betalen nergens voor!

Vandaag was het tijd voor mullet bay. Het was weer weekend en dat betekent dat we dat strand ook weer mogen betreden. Ik blijf het apart vinden dat het alleen in het weekend kan. Inmiddels zijn we er wel achter hoe het komt dat je er alleen in het weekend kan komen. Er liggen heel wat dure hotels in de buurt van het strand en ook voornamelijk de rijke mensen gaan naar dit strand. Uiteraard zijn wij natuurlijk ook rijk en liggen we tussen de andere rijke mensen daar. Daarnaast liggen er ook nog heel wat golfbanen voor de deur voor het strand (ja ik weet het, het strand heeft geen deur!). Hierdoor trekt dit veel criminaliteit aan. Veel rijke mensen op 1 plek heeft nogal wat aantrekkingskracht. Doordat er veel mensen in het weekend naar het strand gaan is het er op dat moment veilig. Door de weeks komen er weinig mensen. Dit zorgt er dan voor dat je kwetsbaar bent. Hoe minder mensen, hoe meer kans dat je gepakt wordt. Vaak worden auto’s open gebroken of wordt je beroofd op het strand. Dit zijn natuurlijk dingen die wij graag willen voorkomen. In het weekend kan ik dan wel extra genieten van het strand, omdat we er niet zoveel komen. We hebben er heel wat uurtjes gelegen en het was heel ander weer dan de vorige keer. De vorige keer hebben wij namelijk een aantal regenbuitjes over ons heen gehad en over onze handdoeken. Daarna trok het toen weer open en kwam het zonnetje weer door, maar vandaag hebben we extra kunnen genieten want er was ook bijna geen bewolking. Dit hebben wij nog niet zoveel gehad. Rond half 5 liep het strand weer een beetje leeg en zijn wij ook richting huis gegaan.

’s Avonds hebben we snel wat gegeten. Laura en ik hadden niet zo’n honger, maar de mannen natuurlijk weer wel. Die hebben flink gegeten, maar Laura en ik hebben het bij een paar aardappeltjes en een broodje gehouden. Dat moet ook eens kunnen!

Daarna was het tijd voor een nieuw carnavalsfeestje. Carnaval is pas vanaf 25 april, maar het wordt hier zo uitgebreid gevierd. Ik vind het heel erg leuk dat het hier bij carnaval niet gaat om het drinken van zoveel mogelijk alcohol, maar om de muziek en het dansen. Het is één grote gezellige boel. Uiteraard hebben we ook het daggeren weer mogen bewonderen. Ook de jongens en de ouders van Bianca hebben het nu kunnen zien in “real life”. Binnenkort gaat het carnaval echt beginnen en ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat zijn. Als dat net zo is als de afgelopen keren dat wij het hebben meegemaakt dan wordt het hartstikke leuk!

Nu ga ik lekker slapen, want ik ben kapot!
Liefs, Melinda xx

• 03 April 2012 - 05:18

Thea:

lieve melinda
    jaja je moet geen haast hebben daar!!
    lekker relax.......maar soms is dat knap lastig voor ons want wij willen alles altijd gister al hebben.

en carnaval lijkt me daar erg leuk!

voel in je verslagje de warmte van het strand.En ben heeelemaal niet jarloers hoor...

dag meisie groetjes en een knuf

• 03 April 2012 - 05:32

Pappa:

Hoi Melinda, ja voordat je die mensen daar in beweging hebt......Nog 12 dagen....en dan kom ik ook de stranden bekijken...! Geef nog maar door wat je aan etenswaren wilt hebben...of andere dingen. Ben ook wel benieuwdnaar het carnavalfeest en ik geloof je direct dat het heel anders is dan hier. Als er schade aan jullie auto komt door iemand die wat meer parkeerruimte nodig heeft is dat dan jullie (financiele) probleem?
    Nou geniet en tot het volgende verslag/skype liefs Pap

• 03 April 2012 - 06:38

Ton Kloek:

Hi Melin,

Eerst eens weten hoe het met je oog is, hoe loop je dat nu weer op? Sinds de pps-en ben ik van alles op de hoogte, en ken de weg op St.Maarten, pappa nog niet, maar ik woon er al een beetje. Je plakt een serie foto's aan elkaar, leest de verhalen van alle drie de PABO-meiden goed en voila (dat is Frans, nee niet Frans van Thea, gewoon Frans van Napoleon).

Vandaag ben ik dan eindelijk 75 jaar, of ¾ eeuw, dat klinkt wat unieker, niet dat het oud voelt hoor, de botten kraken wel wat, maar de geest is jong en die moet nog minstens vijf jaar mee om de genealogie af te ronden.
    Vanavond moet ik naar het Karveel om te skypen met m'n kleindochter uit het verre westen, eerst naar Marianne om te eten, mens wat een agenda.

De sportdag gaat misschien een beetje de mist in, nou ja, blijf positief, alles komt weer op zijn pootjes terrecht, met Dennis naast je ben je sterker en kun je de hele wereld aan.

Veel liefs, misschien toch maar een dokter consulteren.

Liefs en Knuffels,
    Opa

• 03 April 2012 - 07:43

Mamma:

Hoi lief meisje van me.
    Die opa van jou denkt dat hij 25 jaar is geworden, gaat toch niet zo goed met die denk dingen van hem, of zal het een typfout geweest zijn, want bij mij op school was een 1/4 eeuw nog altijd 25 jaar (hihihihihaha).

Nou zo te lezen, maar ik had het al life vernomen hebben jullie je weer uitstekend vermaakt. Lekker eten, feesten, uitslapen en naar het strand, wie wil er niet zo'n leven. Maar deze week ook weer even drie dagen stage, want vorige week had je er vier en mag je een extra dagje cultuur snuiven op de andere eilanden, ben erg jaloers.

Nou sterkte met je oogje en zorg goed voor je zelf. dikke kus mamma.

• 03 April 2012 - 14:23

Els:

Hoi Melinda,

's Lands wijs 's lands eer; het zou niets voor mij zijn zo "af te dingen" Jullie beginnen inderdaad al aardig ingeburgerd te raken dat jullie bij de garage/autodealer een aardig prijsje probeerden te krijgen voor de auto's.

Ik las op Wikipedia [citaat] Op Sint Maarten wordt Carnaval om commerciële redenen gevierd in de week van 30 april, Koninginnedag (nabij gelegen eilanden vieren wel carnaval voorafgaand aan de vastentijd).[ einde citaat]
    Dat verklaart ook dat daarom daar nu pas carnaval wordt gevierd en niet 40 dagen voor Pasen volgens Katholieke tradities.
    Maar het maakt ook eigenlijk niets uit wat de reden voor carnaval is, als het maar een leuk feest is.
    Uitrusten kan je toch op het strand!!!

Ik kijk alweer uit naar je volgende verslag.

P.S. groetjes aan Dennis.

• 04 April 2012 - 17:12

Ton Kloek:

Het is niet terecht dat je terecht met twee erren schrijft opaatje.

Zo even zijn oren gewassen,

Nog één nachtje slapen en dan komt de carnaval.

Alaaf

• 04 April 2012 - 18:31

Marianne:

ik schrijf wel niet zoveel maar lees wel alle verslagen, en vind het echt geweldig voor je, dat het zo goed gaat allemaal.

een hele dikke kus van mij