En het is..... weekend!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu En het is..... weekend!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu

En het is..... weekend!!

Door: Melinda

Blijf op de hoogte en volg Melinda

22 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal,

Daar ben ik weer met een nieuw verslag. Gisteren was ik 2 dingen vergeten dus dat ga ik jullie nog even vertellen. Als eerste kwamen wij gisteren thuis van het strand en toen stond onze grote vriend de zwarte hond weer voor onze huis en mevrouw Rovelet was niet thuis. Nou zijn wij nu niet meer zo bang voor die hond en gingen wij met onze grote waffel naar binnen. Toen kwam die toch wel op ons af en gingen we een beetje twijfelen. Uiteindelijk greep hij zijn kans en toen stonden er opeens 3 honden op straat. Van eentje wist ik dat het wel vaker voor kwam dat hij op straat rondliep, maar van de andere 2 niet. Ik maakte mij niet zo druk, maar die 2 mutsen (hihi, daar krijg ik vast nog wel wat over te horen zometeen!) die waren helemaal van slag. Laura en ik zijn toen de weg opgelopen en uiteindelijk kwamen ze wel terug na een welverdiend blokje om. Alle paniek dus voor niks gelukkig. Daarnaast zijn we “geslagen”. Volgens mij heb ik jullie dat wel eerder vermeld, maar nog even voor de duidelijkheid. Geslagen worden is hier hetzelfde als aangereden. We hadden een briefje onder de ruitenwisser met dat een mevrouw ons had geraakt met in- of uitparkeren. (ik weet het, nu krijg ik vast een opmerking over vrouwen achter het stuur. Maar het scheelt, hier kan geen van beiden rijden!) Heel netjes dat ze een briefje had achtergelaten, maar ja wij zitten er niet echt op te wachten om de auto te laten maken. Vanmorgen heeft mevrouw Rovelet voor ons contact gezocht met die mevrouw en met het autoverhuurbedrijf. Daar zijn we vanmiddag langs geweest en alles is geregeld. Er is contact geweest tussen het bedrijf en de mevrouw. De auto wordt waarschijnlijk een keer gerepareerd als wij de auto hebben ingeleverd. Gelukkig maar!

Daarna door naar stage. Vandaag heb ik weer een groot gedeelte van de dag gedaan. Ik merk dat de kinderen steeds beter gaan luisteren en zich aanpassen naar mijn manier van lesgeven. Vandaag heb ik één keer de klas stilgelegd en gezegd dat ik het Nederlands niet meer hoefde te leren, maar dat ik het voor hen deed. Toen hoorde ik 1 van de kinderen zeggen: “thank you, teacher!” Zo schattig! De rest van de dag ging het hartstikke goed. Aan het eind van de ochtend, na de 2e pauze, wilde mijn mentor nog even wat godsdienst met de kinderen doen. Ik heb ervoor gekozen om dit niet met de kinderen te doen. Dit heeft te maken met mijn eigen achtergrond, maar ook met het feit dat dit in het Engels wordt gegeven. Mijn mentor begreep dit en geeft dit nu altijd zelf. Tijdens de godsdienst les heb ik met de kinderen gelezen en hen een cijfer gegeven voor het rapport. Best spannend en erg leuk dat dit aan mij wordt gevraagd. De kinderen deden natuurlijk heel erg hun best en dat was leuk om te zien. Maandag gaan we naar de speciaal onderwijs school op het eiland. Daarom zal ik in plaats van maandag nu dinsdag de hele dag draaien. Natuurlijk is dat geen probleem!

Vanmiddag zijn we naar het strand geweest. Het was iets minder lekker weer dan de afgelopen dagen. Wat meer bewolking, maar dat mocht de pret niet drukken. Na het strand was het natuurlijk weer tijd voor onze wekelijkse afspraak bij green house om cocktails te drinken. Tijdens de happy hour kan je ook van die hapjes nemen voor minder geld en dat hebben wij natuurlijk ook weer gedaan. Daarna hadden we niet meer zoveel honger, dus hebben we nog een patatje gehaald bij de MC donalds. De meiden hebben nog een poging gedaan voor een hamburger en hebben de tent verlaten zonder buikklachten. We gaan vooruit! Ik heb mozzarellasticks genomen en dat was ook erg lekker. Toen we naar het strand liepen had ik in een winkeltje al een leuk jurkje gezien, maar vond het toen niet nodig om te stoppen. Na het eten liepen we er weer langs en de winkel was nog steeds open. Toch maar even naar binnen en ja hoor, hij zat geweldig! Die is ook weer binnen.

Vrijdag is altijd ons cultuurdagje en ook morgen gaan we weer op pad. Nog even genieten van de vrije tijd! We gaan eerst naar de forten (fort Amsterdam en fort Louis) en de plantages van de slavernij. Het is ook de bedoeling dat we morgen nog even flink wat winkels leeg gaan kopen! Dat is allemaal voor morgen. Na morgen heb ik weer veel nieuwe informatie voor jullie.

En oja, ik heb eindelijk me eerste boek uit! Nu snel het tweede boek lezen, dan kan Dennis alles voor mij meenemen en krijg ik weer nieuw leesvoer voor de komende periode.

Tot morgen!
Liefs,
Melinda xx

• 23 Maart 2012 - 05:53

Ab&jo:

Hoi Melin

Fijn om te horen dat het slaan geen gevolgen heeft voor jullie,je zit tenslotte wel in een vreemd land.Geniet van het voorlopig laatste weekend met zijn drieen ,en je mag hopen dat Dennis nog plek in zijn koffer heeft.Is het zo dan dat je op de terugvlucht dubbele kilo's mee mag nemen ??:)

groetjes XX

• 23 Maart 2012 - 07:16

Pappa:

Hoi Melinda, tja ben je een verklaring schuldig waarom ik gisteren geen reactie geschreven heb op jouw verslag…het was gisteren een dag met een gaatje voor mij. Kom ik ‘s morgens met de auto op de parkeerplaats aan (nadat ik de vogels had gewekt) staan er maar een paar auto’s. Ik dacht: “hmm zeker een hoop vrij vanwege het mooie weer” al lopend naar ’t station zag ik mensen mij tegemoet lopen…klopt niet…ik even op internet gekeken en ja hoor…mijn trein reed niet…toen ik bij het station aankwam stonden er meer gedupeerde en zei een man tegen mij dat we het wel konden vergeten…dus ik terug gelopen naar de auto en heb 2 reisgenoten mee genomen. Op mijn werk was het uitgestorven…de problemen met de trein was inderdaad niet alleen mijn probleem…alle treinverkeer v.v. A’dam lag plat. Heb naderhand nog twee collega’s opgehaald vanuit Haarlem om toch een beetje dekking te hebben. ’s Avonds snel gegeten want ik moest voor de 2e keer naar het stadhuis om een paspoort aan te vragen, vorige week was m’n aanvraag afgewezen i.v.m. een vlek/beschadiging op de pasfoto. Ik had weer zo’n 20 mensen voor mij. Maar het is gelukt en volgende week donderdag kan ik ‘m ophalen! (nog 3 weken voor mij hihi)
    Dus jij was nu de “ held” met die honden? Ach ze zullen jullie nu natuurlijk vast wel een beetje kennen…hoewel…;-) Wat netjes dat er een briefje achter gelaten is…en er stond gelukkig niet op het briefje: “ wie dit leest is gek” heel netjes! Vandaag als je opstaat staat een vrije dag op jullie te wachten…een heerlijk vooruitzicht…vanavond lekker uitgaan! Gelukkig valt er uit jullie verslagen veel plezier, vriendschap en voldoening te lezen…ga zo door! Liefs Pap xxx

• 23 Maart 2012 - 07:17

Thea:

lieve melin
    ik hoop dat die mevr. niet zo hard 'geslagen'heeft want dan hadden jullie in zo'n gehavende auto moeten rijden.Is zo'n rot gezicht.
    met die honden is ook niks voor mij ik had ook hard gegild hoor.

wel is het netjes dat ze een briefje had achtergelaten.Daar kunnen ze hier nog wat van leren.

veel plezier in de forten en geniet van het weekend

dag meisie groetjes en een knuf

• 23 Maart 2012 - 07:35

Bert En Ina:

hoi melinda

Ik zou ook weglopen met die honden (ina).Je weet het maar nooit.

Veel plezier met winkelen . Misschien heb je wel een extra koffer voor de terugreis nodig? Ik heb gelezen dat Dennis ook kleding mee moet nemen !
    Wij hebben dat probleem ook elk jaar op de terugreis , Zou die te zwaar zijn of kan het net >>

succes met lesgeven en bruinbakken ,

Bert en Ina

• 23 Maart 2012 - 07:52

Ton Kloek:

Dag Melin,

'k stond op het punt om pappa te bellen om te vragen wat er was, maar lees zijn reactie. Kra-Kra had een dag met een gaatje, nou ja, hij kan wel wat aan hoor en houdt Nuon draaiende. Een koele "kop" die in actie komt als het moeilijk wordt.
    De spoorwegen in Nederland zijn zo langzamerhand een ramp. Een software-fout, het is niet te geloven, software werd in mijn tijd getest voordat het in bedrijf ging, steeds wisselende directies, steeds minder kennis in huis steeds hogere bonussen en er komt een boete van het ministerie overheen, die de reizigers ook nog eens mogen betalen, want dat wordt natuurlijk doorberekend.
    Zo even mijn gal eruit.

Heb altijd nog een kleindochter die de zon terugbrengt. Deuk in de auto, niet leuk, maar je maakt het weer mee, met het geluk dat er nog fatsoenlijke mensen bestaan.

Het fort Amsterdam op Sint Maarten was vroeger bedoeld om de Spanjaarden op afstand te houden, als je er bent, mag je wel op de kanonnen zitten voor een foto, maar ga maar niet proberen om te kijken hoe ze werken, voor je het weet haal je een vliegtiuig uit de lucht en de voorpagina van de kranten.

Gelukkig, kra-kra heeft zijn paspoort op tijd (blijf dat gek vinden). St.Maarten is een Nederlandse gemeente, als ik naar Almere ga zou ik dus een paspoort moeten hebben. Nou ja moderne tijd, wordt niet door de oudjes begrepen.

Een heel fijn week-end, maak eens een foto van je nieuwe jurk, kunnen wij hem ook zien.

Liefs naar de caribbean
    Opa

• 23 Maart 2012 - 14:36

Mamma:

Aan Melinda, de honden fluisteraar,

Jij niet gillend weggelopen voor de loslopende honden, mag bijna in de krant. Heel goed van je,ik ben trots op je.
    En dat jurkje is bittere noodzaak, want ik kan dat blauwe jurkje niet vinden, dus als je nog een leuk jurkje vind moet je die ook maar kopen, heb je wat afwisseling. En aangezien jij niet zoveel kleding bij je hebt, is het een noodzakelijk kwaad.

Ik hoop dat de cocktails weer lekker smaken en jullie een fijn weekend hebben, maar dat zal wel goed komen.
    Nog een paar nachtjes slapen en dan komt je lieffie ingevlogen, en kun je twee weken van elkaar genieten, om vervolgens door je vader bezocht te worden. Nou wijffie fijn weekend en een hele dikke knuffel en kus van mamma.
    Veel liefs.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 23 Maart 2012 - 17:17

Els:

Wat een belevenissen weer. Jij achter de honden aan? Het moet niet gekker worden. En een "kreukeltje" in je auto; hier in NL stoppen ze echt geen briefje onder de ruitenwissers. Wat dat betreft is de beleefdheid daar op een veel hoger peil.
    Je moet maar zo denken, met een deukje meer of minder val je niet op tussen de andere weggebruikers.

Wat leuk dat je de kinderen nu ook een cijfer mag geven voor hun rapport; komt dat cijfer op het rapport of wordt het samengevoegd bij het cijfer van je mentor "gedeeld"

Zo en nu lekker weekend vieren

• 23 Maart 2012 - 21:12

Zita:

Hoi Melin,

Hihi, ik wilde je ook al de hondenfluisteraar noemen, maar je moeder was mij voor :). Cesar zegt altijd "No touch, no talk, no eye contact". Gewoon negeren die zooi!
    Wat netjes dat degeen die jullie geslagen heeft (hihi, wat klinkt dat gek) een briefje heeft achter gelaten! Kunnen ze hier nog wat van leren!
    Geniet lekker van je vrije dag! Je had ook weer prachtige foto's op facebook gezet!

Liefs, Zita