Wat een leven....!
Door: Melinda
Blijf op de hoogte en volg Melinda
10 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Lieve allemaal!
Vandaag lekker een rustig dagje gehad. We konden heerlijk uitslapen. Nadat eerst mijn wekker af is gegaan om kwart voor 6 (omdat ik die vergeten uit te zetten was), hebben we nog heerlijk doorgeslapen tot een uur of 8. Zo rond half 9 was het tijd voor onze dagelijkse laptoptijd. Eerst even alle reacties op de mail lezen van het reisverslag (dat waren er zeker weer zo’n 10!) en daarna nog even op facebook. Na het ontbijt zijn wij even boodschappen gaan doen voor de lunch en zijn we op koopjes jacht geweest. Je bent een echte Hollander of je bent het niet!
Tijdens het lunchen kwam mevrouw Rovelet binnen lopen. Zij vertelt ons altijd heel veel over het eiland en bepaalde gewoontes die hier zijn en zo ook vandaag! Zo is het bijvoorbeeld zo dat je hier op je 60e verplicht met pensioen moet gaan. Doordat zij een aantal jaar in Nederland heeft gewerkt zou zij daar ook pensioen van krijgen, maar daarop moet zij nog wachten, want dat krijgt zij pas vanaf haar 65e. Wat een gedoe allemaal. Daarnaast vertelde zij ons over de orkanen die hier zijn tussen augustus en december. De mensen hier zijn hiervoor verzekerd, maar dat kost wel ontzettend veel geld. Dit is ongeveer 1600 dollar per half jaar. Er is vaak ontzettend veel schade aan de huizen en bij een heftige orkaan, die veel schade maakt, moet je vaak ook nog een maand of 2 wachten tot de schade echt gemaakt is. Vaak komen hiervoor ook mensen van de andere eilanden en Nederland om hierbij te helpen. De mensen hier kunnen dat niet alleen aan.
Na de lunch zijn we naar het strand in Philipsburg geweest. Op dit strand liggen heel erg veel toeristen. Bij dit strand komen namelijk de Cruise schepen vanuit Amerika aan. Dat zijn dus mensen die voor een dagje naar Sint Maarten komen en dan vervolgens de hele dag op hetzelfde strand in Philipsburg liggen. Rond een uur of 5 varen ze weer terug naar Amerika. Het water bij dit strand was een stuk rustiger dan waar wij normaal zitten (Simpson Bay). Wel was het water veel viezer. Er zat namelijk veel zeewier op de grond. Maarja, steeds even afkoelen en dan weer verder zonnen. Toen we van het strand afliepen, kwamen we 1 van de Nederlandse leerkrachten van onze stageschool tegen. Zij kon ons vertellen dat we goed waren bij waren gekleurd. Kijk, dat willen we horen!
Vanavond heb ik gekookt. Tonijnpasta a la Bianca. Bianca heeft mij wel even geholpen, omdat zij natuurlijk expert is! Nadat het eten op was hebben we allemaal nog even de pan gegrepen om de laatste restjes uit de pan te halen. Nadat zelfs ik nog een beetje uit de pan aan het peuteren was, had Laura de heldere ingeving. Melin, volgens mij hebben we alle 3 nog honger. En ja hoor, dat was zo! Daar gingen we dan, op naar de MC Donalds! We hebben ontzettend veel lol gehad. Niemand zei maar dat ie nog honger had. Maargoed, je had er bij moeten zijn! Helaas was dit niet zo’n succes. We zijn nu alle 3 misselijk van het eten. Ik vond het wel bijzonder dat we alle 3 na het eten van de tonijnpasta ook nog een heel menu hebben weggewerkt. Het was helemaal niet zo lekker als in Nederland en we gaan het hier ook niet meer eten. Ik ben echt misselijk, gatver!
Zometeen is het tijd om eens de stad in te gaan en te kijken wat te kunnen gaan doen. We zijn er nog steeds niet uit. Dat bewaar ik voor jullie voor morgen.
Vandaag dus een kort verslagje, in vergelijking met de verslagen van de afgelopen 2 weken. Morgen gaan we weer lekker naar het strand. Waarschijnlijk Maho beach. Dat is een strand waar je door de weeks niet moet komen. Het is daar dan heel erg rustig en dan plunderen ze de huurauto’s. In het weekend is het er wel heel erg druk, dus morgen is het tijd om dat strand eens uit te proberen! Ook daar zal ik jullie morgen uitgebreid over vertellen. (Geen probleem hoor, ik doe het graag voor jullie!) Ik vind het wel apart dat ik zoveel vrije tijd heb. Dat is even wennen! Ik zou bijna niet meer weten wat ik met m’n vrije tijd moet doen. Dat komt vast ook wel goed binnenkort.
Liefs,
Ton Kloek:
Dag Melin,
Our = Ons,
Hour = Uur.
Nu kan ik wel zeggen dat ik een luie H heb, maar dat gelooft toch niemand.
Lieve Melinda, einde maart gaat de hele club hier naar de Griek om de jaarlijkse portie vlees in te slaan, ter ere van mijn nieuwe jaartotaal, dit jaar wordt dat een driekwart eeuw, Dennis is dan al naar St.Maarten dus hij kan me niet bejubelen.
Ik stel voor dat jullie met z'n vieren in een luxe restaurant op mijn kosten aan het dineren gaan, je kunt zelf de dag uitkiezen, ik laat via mamma dan 200 euro op je rekening overmaken, 50 maal vier is 200 als ik vroeger goed heb opgelet tijdens de rekenles.
Je zult langzaam maar zeker de weg en de gewoonten op St.Maarten leren kennen, veilige en onveilige stranden onderscheiden en vaststellen dat McDonalts, voer te eten geeft dat eigenlijk op de afvalhoop hoort. Eénmaal geweest, omdat het jouw favoriet was, daarna nooit meer.
Een eerste week achter de rug, veel te vroeg om een balans op te maken, maar wel een eerste hectometerpaal.
Houd de meiden in de gaten tijdens de Happy Hours, jou kan niks gebeuren, want jij moet rijden en zult aan het end van de rit wel als verstandigste worden beoordeeld
Liefs naar St.Maarten
Opa -
10 Maart 2012 - 08:21
Pappa:
heb weer met plezier mijn dagelijkse vitamine gehad door 't lezen van jouw verslag.....ik zal je vertellen dat ik zelfs na het lezen van het verslag ik al een beetje bijgekleurd ben;-) binnenkort komen de ouders van Bianca langs (krijgen we dan nog een dagelijks verslag?Hihi) Dus McD was minder lekker dan in NL? Weet je nog dat we in de buurt van Lyon ook naar een McD gingen? Was 'n grote McD in 'n klein dorpje en wel twee man personeel. Ook niet lekker. Opa heeft een leuk plannetje voor jullie en kunnen jullie -
10 Maart 2012 - 08:39
Pappa:
Oeps.....per ongeluk geplaatst toen ik wat wilde wissen...maar ja..;-) jullie gaan dus lekker eten op Opa z'n kosten ter ere van zijn 75e verjaardag. Zometeen staat Dennis hier voor de deur en gaan we met je kamer verder. Ik denk dat we de meeste tijd toch met voorbereiden (schuren, kitten) bezig zijn om dan vervolgens er een mooie kamer van te maken. Als we in de opbouwende fase zijn zal ik foto's maken van de voortgang. Moet je wel als je weer thuis bent met zo'n blinddoek naar je kamer strompelen (net als op TV maar dan nu als: Help, mijn vriend en vader zijn klussers) en dan moet je, zeer geemotioneerd, je kamer bewonderen :-D veel liefs en tot gauw (verslag/Skype) XXX -
10 Maart 2012 - 09:42
Els:
Hoi Melinda,
Ook "korte" verslagen zijn zeer smakelijk. Niet alleen je trouwe lezers genieten ervan, maar ook voor jou is het een leuk naslagwerk als je weer eenmaal thuis bent. Hele bijzondere momenten weet je je altijd wel te herinneren, maar die "kleine" dagelijkse belevenissen raken een beetje in je geheugen verstopt.
M.a.w. blijf lekker doorgaan met schrijven. -
10 Maart 2012 - 09:46
Yvonne Bauer:
Hoi Melinda,
We hebben het maar druk met al die verslagen lezen. Ik lees er vaak 5, want ook die van Martje en Sven blijf ik volgen. Wel leuk natuurlijk.
Grappig dat jullie allemaal recepten van elkaar krijgen op deze manier. De tonijnpasta is hier thuis ook erg favoriet.
Je opa heeft gelijk, Mc Donalds is ook niet mijn favoriete eettentje. Maar het scheelt wel waar op de wereld je in een Mc gaat eten; er is duidelijk verschil. Maar goed dat het daar niet zo lekker is, scheelt een hoop colorietjes.
Veel plezier met stappen!
Liefs, Yvonne
10 Maart 2012 - 10:17
Oma :
hey Melin,lekker he ? na deze enerverende week !! WEEKEND !!!! niks te moeten ,en met zo"n omgeving heerlijk!! ik werd vanmorgen wakker met zachtjes tikt de regen ........niet echt opwekkend.en ik heb me weer van alles op m"n hals gehaald,een kastje en een kleine schouw,die moet ik licht schuren dan verven,dus vandaag op naar de gamma!!maar ja het houd me van de straat hihihi.dus niet alleen Dennis en je vader ook help m"n oma is klusser,met nadruk op HELP !!! maar ik doe m"n best.dus Mel ik zou best met jou weekend willen ruilen.ik zal wel niet de enigste zijn denk ik, wijfie ik ga shoppen heel veel plezier daar met de meiden doe ze de groetjes van me,dikke knuff. liefs oma -
10 Maart 2012 - 10:44
Thea:
lieve melin
je korte verslag vind ik ook heel leuk hoor!!
en van al die lekkere stranden blijf maar vertellen ik zou het ook doen hihi
ik geniet er nog steeds van!
en niet meer naar die mac hoor brrr
genieten en de groetjes -
10 Maart 2012 - 11:35
Heey Mel Stefan:
heey mel
zo lekker hoor maar waarom geen hyves? :xd: maarja ik vergeef het je maar suc6 veder met je dag enzo en doe maar de groeten van mij ja is dat goed nou veel suc6 he oke doei
gr.stefan en ik e ik ben heel hard bezig met je boederij -
10 Maart 2012 - 11:42
Ab:
Hi Melinda
Jammer dat de Mac geen succes was(Dennis),maar wel beter voor je budget.
De weervoorspelling is niet denderend dus pak wat je pakken kan.
Denk dat je je hart vast mag houden 2 mannen in witte onderbroek die JOUW kamer onderhanden nemen wel een beetje eng :P.
Groetjes uit nat Wageningen. -
10 Maart 2012 - 13:08
Marianne:
nou, dit klinkt allemaal erg leuk, gezellig, en die vrij tijd, daar weet je best raad mee, strand gaat nooit vervelen, winkelen ook niet, lekker luieren op een luie stoel met een boek ook niet dussssss, groetjes uit nederland kuzzie -
10 Maart 2012 - 14:19
Mamma:
Hoi Lieverd,
Ik kreeg gisteren een mail van Jolanda (mijn college) met de opmerking, wat doe jij allemaal illegaal op het werk, ik begreep haar vraag niet en vroeg dus om ondertiteling, wat bleek, ook zij volgt jouw reisverhalen en had gelezen dat ik onder werktijd je reisverslag had gelezen en daarop had gereageerd, dus oepsie toch gesnapt, maar ze begreep alleen niet waarom ik zo laat op de ochtend had gelezen, zij zou ’s morgens om 8 uur al gereageerd hebben.
Dat was dus wel even grappig.
Verder denk ik, dat ik toch maar een gipsvlucht om laat omvliegen om jouw op te halen, want je gaat het allemaal niet redden daar, aan je verslagen te lezen, heb je het niet echt naar je zin. (HIhi)
Hier op zolder zijn twee “mannen”aan het werk op jouw kamer, Dennis kwam net zelfs al een sopje halen (ja je leest het goed) om de balk schoon te maken die hij geschuurd had, hij kwam net zelfs naar beneden in zijn WITTE onderbroek, pappa heeft een foto gemaakt, die je inmiddels opgestuurd heb gekregen, ondertussen dat ik dit verslag aan het schrijven ben zitten ze allebei met hun telefoon in hun hand met jouw te sms’en. Dus je bent al helemaal weer op de hoogte.
Ik bemoei me verder niet met de werkzaamheden, ik heb geholpen de kamer op te ruimen zodat ze erbij konden en ga pas weer naar binnen als het behangklaar is, want dan ben ik weer aan de beurt.
Nou lieverd fijn weekend, ik zie je morgen op skyp.
Dikke kus en knuffel van Mamma xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
10 Maart 2012 - 18:59
Jolanda:
Fijn dat je ons zo graag over je dagen verteld, en zeker heeeeeel fijn om te horen dat je al lekker gekleurd bent!
Maar zonder gekheid, jullie doen het leuk zo te lezen. En wat de hond betreft... je bent toch al wel wat gewend met onze Spike !