I'm sorry teacher, ja juffrouw - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu I'm sorry teacher, ja juffrouw - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu

I'm sorry teacher, ja juffrouw

Door: Melinda

Blijf op de hoogte en volg Melinda

08 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Vandaag was het alweer tijd voor onze laatste stagedag deze week. Ik heb vandaag een kringactiviteit en de Nederlandse les gedaan. Daarnaast heb ik ook veel voor knuffelbeer en standbeeld gespeeld, want de kinderen blijven mij wel interessant vinden. Eén van de jongens blijft gefascineerd door mijn haar. Als Dennis het niet doet, moet iemand anders maar aan mijn haar zitten! Vanmorgen in de kring vochten alle kinderen om weer naast mij te kunnen zitten. Gelukkig helpt het als ik zeg dat ik ga kijken wie het meest stil op z’n stoel zit. Opeens, uit het niks, alle kinderen op hun stil. Heel vreemd! De activiteit in de kring was erg leuk. Door de drukte in de klas, vond ik het een goed idee om iets te doen met de regels. Mijn mentor was natuurlijk weer dolenthousiast, dus daar ging ik hoor! Ik heb de leerlingen een aantal van de regels laten herhalen en daar hebben we een beetje over gesproken en ook gekeken hoe zij dat het beste konden uitvoeren. Mijn mentor speelde er ook leuk op in en hierdoor konden wij ook steeds mooi terugpakken naar het moment in de kring. De activiteit van Nederlands ging alweer een stuk beter dan gisteren. Ook hierbij pak ik steeds weer terug naar het moment in de kring. In de kring hebben we ook afgesproken dat zij elkaar gingen corrigeren. Dit kwam vandaag gelijk veel terug. Tijdens de taalles moest ik lang wachten en ben ik op een stoel gaan zitten. Veel kinderen zagen dat en zorgden er toen voor dat de rest van de klas het ook zag. Dat was echt leuk om te zien!

De kinderen zijn echt super beleefd. Hoe boos ze ook op mij of op een ander kind zijn. Ze blijven altijd yes teacher, ja juffrouw, I'm sorry teacher, zeggen. Dat vind ik toch wel heel erg bijzonder, maar natuurlijk wel heel erg goed!

Vandaag hebben we ook wat onderzoek gedaan naar de zorgstructuur hier op Sint Maarten. Dit is 1 van de prestaties waar wij voor hebben gekozen. In eerste instantie hebben wij wat dingen gevraagd aan onze mentoren en daarna hebben we een bezoekje gebracht aan de directeur. We zijn vandaag in ieder geval al te weten gekomen dat er 1 speciaal onderwijsschool is voor heel Sint Maarten. Daarnaast is er van alle Katholieke basisscholen een ZMOK (zeer moeilijk opvoedbare kinderen) klas opgericht. Hier worden kinderen begeleidt die het niet meer redden binnen het regulier onderwijs, maar waar geen plaats voor is op het speciaal onderwijs. De speciaal onderwijsschool schijnt ook echt bomvol te zitten. Volgende week krijgen we nog wat meer informatie van de student care (de ib-er van Sint Maarten). Zij kunnen ons meer vertellen over hoe er op school wordt omgegaan met zorgkinderen en de begeleiding van ouders hierbij. Hier zal ik jullie binnenkort nog meer over vertellen.

Vanmiddag hebben we nog een was gedaan, zodat we ook weer wat hebben om aan te trekken. Gelukkig bleef het dit keer redelijk droog, waardoor we niet steeds naar buiten hoefden te rennen.

Vanavond zijn we eerst tussen 6 en 7 een cocktail gaan drinken in Philipsburg. Daar is het namelijk elke dag happy hour. Omdat het 2 voor de prijs van 1 was en we natuurlijk met z’n 3en zijn, hebben we een 4e cocktail besteld. En wie hebben die weer opgezopen, ja hoor die 2 zuiplappen die ik mee heb genomen op reis. Op terugweg was het alcoholgehalte wel te merken. De 2 meiden gingen even uit het raam hangen van de auto terwijl ik aan het rijden was. Maar verder gaat alles wel goed met ze hoor!

Laura heeft vanavond weer lekker Hollands voor ons gekookt: sla, vlees en gebakken aardappeltjes. Nu ben ik nog bezig met een opdracht die ik morgen moet in leveren. Dit zijn een soort van :”ik leef nog” opdrachten. Het zijn kleine opdrachtjes die te maken hebben met het onderwijs, onze vrije tijd en andere gewoontes. Het is niet zoveel werk, maar je moet je er toch maar even toe zetten.

Dit was het weer voor vandaag!
Liefs,
Melinda

• 09 Maart 2012 - 06:12

Pappa:

Hoi Melin, echt leuk dat jouw mentor zo enthiousiast is! Bevalt haar jouw manier van lesgeven en/of de verfrissende ideeen die je inbrengt...? Heb je al tegen de meiden gezegd dat ik hoogstwaarschijnlijk het Surinaamse prakkie ga maken?? we gaan het gewoon proberen op het kooktoestel bij jullie....en....dagenlang kun je nog nagenieten van de heerlijke geur in huis...hihi v/h weekend hebben we de landelijke "witte onderbroekendag" wat bij ons gehouden wordt! m.a.w. Dennis komt zaterdag mij helpen om jouw kamer eens grondig aan te pakken. en je snapt wat de "dressingcode" is!! hihi:-D doei meisie tot gauw (skype/What's app od mail) XXX

• 09 Maart 2012 - 07:57

Bert/ina:

hoi melinda

Wat grappig dat kinderen in alle landen hetzelfde reageren .

Laat Dennis maar niet jaloers worden ,zomaar iemand anders aan je haar laten zitten .haha

gr Bert en Ina

• 09 Maart 2012 - 09:25

Dennis:

Word ik niet jaloers van hoor!
    Over 17 dagen ben ik weer aan de beurt:D

xxxxxxxxxxx

• 09 Maart 2012 - 09:27

Els:

Je moet eens uitzoeken hoe het komt dat die kinderen allemaal zo beleefd zijn: ja juffrouw, yes teacher. Dat kan je dan mooi gebruiken als je weer in Nederland voor de klas staat.

De tijd vliegt. Jullie zitten alweer bijna 2 weken op St. Maarten. En zo te lezen genieten jullie volop. Vooral blijven genieten.

• 09 Maart 2012 - 09:29

Ton Kloek:

Dag Melin,

Je eerste week-end na een gewerkte week, kun je weer naar een happy our, maar Melin zie er wel op toe dat je maatjes nog wat bloed in hun alcohol houden, anders is de bloedgroep niet meer vast te stellen.

Het wordt hier langzaam-aan lente en dat is goed voor het humeur, alhoewel je mensen hebt die alsnog de wintersport opzoeken, ieder zijn meug.

Een dol-enthousiaste mentor is nooit weg, waar het voor jou om gaat is dat je een goede rapportage krijgt, die dan weer van invloed is op je behaalde PABO-resultaten. Alle nieuwe indrukken die je daar opdoet, moeten wel een plaatsje krijgen tussen je denkdingen, goed vastzetten, zodat je er een levenlang wat aan hebt.

Pappa heeft vanmorgen de spits afgebeten, je krijgt Surinaams voer als hij komt, de hemel sta je bij, maar eerst gaat hij nog aan de bak, hij neemt Dennis erbij. Hij doet het grondig, en zo kennen we hem ook.

Na het uitslapen van de zondag-roes ga je maandag weer aan het werk, het normale ritme doet zijn intrede, en dat heb je ook wel nodig want je moet nog bijna twee maanden.

Met een knuf naar St.Maarten
    Opa

• 09 Maart 2012 - 10:04

Abel Iwema:

Hey Melinda,
    goedemorgen voor jullie. Ook jij laat je beste literaire gaven de vrije loop in je verslag. Leuk om te lezen die ervaringen met deze kinderen. Jullie zouden toch eens moeten uitzoeken waar dat beleefdheidsaspect vandaan komt. Is dat de cultuur? Of de katholieke missie? Of is het de opvoeding vanuit huis? Hebben jullie al een beeld van de thuissituatie? Je merkt , ik kijk er ook gelijk met een professionele bril naar.
    Blijf jij maar lekker nuchter en begeleid jij die twee zuipschuiten maar. Geeft mij een rustgevend gevoel.
    Heb een fijn weekend en vooral doorrrrgaaaaannnnn!
    Abel

• 09 Maart 2012 - 10:42

Ab:

Hoi bones
    Alles goed aan die kant zie ik en je kan tevreden terug kijken op een eerste werkweek,maar nu eerst weekend Zie ook dat je uitgeroepen bent tot BoB (lijkt Wageningen wel).Wordt hier zachtjes aan gek duurt veel te lang is de enigste conversatie die Dennis heeft. Hoop voor jullie dat het weer wat beter wordt zodat er weer wat bijgebruind kan worden. Geniet maar lekker van je weekend en tot de volgende keer .

Groetjes Ab

• 09 Maart 2012 - 11:44

Thea:

lieve melin

wat goed dat je zoveel kan inbrengen van je eigen mannier van les geven en dat ze daar voor open staan.

anders vraag je of ze van die kleine vlechtjes in je haar maken.hihi als ze toch bezig zijn.

hier in thuis gaat alles zijn gangetje al het groen loopt uit.En we gaan weer lekker naar buiten zonder dikke dassen en laarzen.

en met die krasser van me auto heb ik ook afgerekend als je het nog weet.
    zorg minder
    dag meis fijn weekend dikke knuf

• 09 Maart 2012 - 12:06

Astrid (mamma):

Super wat je gedaan hebt met je leerlingen, en fijn dat je mentor je zo goed aanvoelt en er op inspeelt.
    En dat van je haren, dat begrijp ik wel, het is mooi, glanzend, veel en het zit van nature gewoon goed, en je doet er ook nog eens niets aan, hoe ongelijk kan het verdeelt zijn.
    Maar ja sommige mensen hebben alles mee. Gelukkig lijk je op mij (haha).

Gisteren was stefan heel blij je even gesproken te hebben op skyp en hij werkt zichzelf suf op je boerderij, dat hij geen tijd meer over heeft voor zijn eigen boerderij. Lief he!!
    Tessa rijd lekker en veilig rond in je autootje, en pappa en Dennis gaan het weekend ook nog voor je aan het werk.

Nou l ieffie, ik zit weer ff illegaal op het werk, dus ik ga je gedag zeggen met een dikke kus en een knuffel.
    Mis je. Mamma xxxxxxxxxxxxxxxx

• 09 Maart 2012 - 13:23

0ma :

Goede morgen theacher,zeg ik met een glimlach,toen ik dat stukkje over beleefdheid las....dit is alles hier over want anders krijg je dat gezeur ... ( in mijn tijd ) maar aangezien het tijd was om naar je huis te gaan voor Stefan, dacht ik neem alles mee ga ik daar verder, dus niet ( ze was vroeger blond !?!! ) maar meis ik heb weer fijn van je belevenissen genoten,geniet heerlijk samen van het weekend! dat hebben jullie wel verdiend !!!! heel veel groetjes en dikke kuff.