Verkeerd beroep gekozen,,,,??? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu Verkeerd beroep gekozen,,,,??? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melinda Gooyer - WaarBenJij.nu

Verkeerd beroep gekozen,,,,???

Door: Melinda

Blijf op de hoogte en volg Melinda

03 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Vrijdag 2 maart

Vandaag waren wij weer aardig op tijd wakker. Het is ontzettend grappig dat wij ons helemaal een eigen ritme hebben aangeleerd. We hebben namelijk al een heel dagritme en daar wijken wij weinig, tot niet vanaf. Als we ’s ochtends wakker worden dan pakken we allemaal de laptop, want we moeten natuurlijk alle reacties op de reisverslagen en de berichtjes op facebook checken. Daarna douchen we 1 voor 1 en kan de rest blijven laptoppen. Na het douchen is het tijd om te ontbijten en dit doen we nog steeds gezellig met z’n 3tjes. Dan is het tijd om boodschappen te doen en dan halen we meestal ook gelijk stokbrood voor de lunch. ’s Middags, na de lunch, pakken we onze spullen om te kunnen bakken op het strand. Hier komen wij dan rond een uur of 5/6 weer vanaf en dan kookt 1 van ons. Dit doen we steeds om de beurt. De andere 2 wassen dan na het eten af. Ook ’s avonds allemaal nog even douchen en kunnen we de rest van de avond in onze pyjama rond lopen of we gaan nog even naar buiten en dan kleden we ons natuurlijk gewoon fatsoenlijk aan. Daarna hebben we nog even laptoptijd, maar dan is het vaak wel erg saai, want dan reageren jullie niet meer op onze berichtjes!

Vanochtend tijdens het ontbijt hebben Bianca en Laura hier het Wilhelmus voorgedragen. We moesten namelijk nog even oefenen, want alle kinderen kennen hier het Wilhelmus, oeps.. Gelukkig is alles weer even opgefrist door de meiden!

Na het ontbijt zijn we op pad gegaan (al rond 9 uur). Dat is een nieuw record, want meestal moeten we eerst nog heel veel treuzelen ’s ochtends. De boten voor de Heineken Regatta ging de haven uit en dit wilden wij wel even bekijken. We hebben heel veel foto’s gemaakt. Daarna zijn we naar het strand gelopen (zonder strandspullen) en zijn we daar de boten nog even gaan bekijken. ’s Middags zijn we terug gekomen om de strandspullen te halen en de hele middag te gaan bakken op het strand. Nou dit is gelukt. Bij sommige van ons iets TE goed. Na een uurtje zijn we de schaduw op gaan zoeken en hebben we onder een parasol gelegen. Hierbij af en toe wel even het water in. Hierbij hebben we nog zo ontzettend gelachen. De golven zijn hier een beetje hoger en sterker dan ik gewend ben in Spanje. Deze golven gooien je dan ook omver en dan ben je even weg kwijt. Het kan maar zo zijn dat je op een gegeven moment half op het strand ligt, met je haar over je gezicht en dan ben je totaal je coördinatie kwijt. Maar het is nog veel leuker als dat bij anderen gebeurd! Hier hebben wij natuurlijk de grootste lol om gehad. Daarnaast hebben we ook heel veel andere rare dingen voorbij zien komen. Maar die details zal ik jullie besparen! Toen we naar de auto liepen bleek dat Bianca ontzettend verbrand was op de achterkant van haar benen. Maar toen we thuis kwamen, bleek dat zij bijna overal verbrand was. Heel vervelend! ’s Avonds is zij lekker thuis gebleven, want het deed wel heel veel zeer.

Vanavond heb ik gekookt! Kip madras is het geworden. Laura die at bijna de pan erbij op, dus dat was denk ik wel lekker?

’s Avonds zijn we naar een feestje van Heineken Regatta geweest. Dit was gisteravond in Philipsburg. We zijn samen met mevrouw Rovelet geweest en dat was erg gezellig. Onderweg heeft ze ons nog veel nieuwe dingen verteld en laten zien. Op de straat stonden allemaal tentjes en er werd veel Antilliaanse muziek gedraaid en iedereen danst op de straat, ook hele kleine kindjes. Dat was zo schattig.

Toen we ’s avonds thuis kwamen, was alles al donker. Daarom deden we heel erg zachtjes binnen. Bianca schrok zich helemaal rot, want ze was gewoon in het donker op haar laptop, hahaha. Na 5 minuten was ze wel weer bijgekomen van de schrik. De zwarte honden liepen los en dat geeft over het algemeen wel een beetje een veilig gevoel. We hebben inmiddels ontdekt dat 1 van de zwarte honden niks doet, maar mevrouw Rovelet vertrouwt de andere hond niet, dus deze heeft ze nog even vast gehouden toen we het hek uitliepen. Dat ging prima, hahaha.

En oja, volgens de meiden heb ik toch het verkeerde beroep gekozen. Met het insmeren van hun rug waren ze wel tevreden. Dat doen we dus niet meer, hahah!

Liefs, Melinda

• 03 Maart 2012 - 17:16

Ab&jo:

He he eindelijk dacht al dat je je schrijverstalent verloren was. Voor ons achterblijvers is het nl erg leuk om jullie dagelijkse beslommeringen te volgen Maar snap ook wel dat dat niet alijd lukt. Groetjes uit het grauwe Nederland.

• 03 Maart 2012 - 17:38

Thea:

lieve melinda
    wat zal je vader jarloers zijn op die hoge golven lijkt me wel lachen.Nog niemand zijn topje of broekje verloren?
    en een tip voor verbrand en pijn gewoon maizena er op smeren.Ik weet niet of ze het daar kennen.nou lieverd ik lees alles met plezier! en ik ga het niet weer zeggen want genieten doe je genoeg.dikke kus

• 03 Maart 2012 - 17:42

Brigitta:

Klinkt echt heel goed daar! Zeker als je het vergelijkt met het saaie weer hier. Geniet er van, want voor je het weet....

• 03 Maart 2012 - 17:54

Els:

Wat zijn jullie aan het genieten. Leuk hoor. Het zal niet meevallen als er weer gewoon gewerkt moet worden.

• 03 Maart 2012 - 17:57

Jolanda:

Hee meissie volgens mij heb je er een beroep bij...... je moet schrijfster worden. Echt heel leuk. Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt, minder leuk dat je al bruin aan het worden bent.....(kan ik niet inhalen).
    Veel plezier en blijf genieten!
    Dikke knuffel van je schoonmoeder......

• 03 Maart 2012 - 19:58

Oma :

het word meschien eentonig ,maar ik zeg gewoon doorgaan met vreselijk naar je zin hebben !!!! nu even een mini verslagje van oma wat doe je...ik heb inmiddels m,n nieuwe hondje 4 dagen geleden opgehaald,echt een schattig beestje.en vandaag heeft Michel met twee medewerkers een gat in de gevel geboord voor mijn afzuigkap; maar dat had ik weer buiten ieders schuld ging er iets mis met de buitenkraan gevolg m,n gang stond blank,het is allemaal weer goed gekomen gelukkig !! zo wat een verslag he ? Hihihi meis wat een heerlijke tijd maak jij mee,veel liefs doei !!!!

• 03 Maart 2012 - 20:19

Oma :

jij was snel, het hondje heet Binky,en m,n gang is gelukkig droog ik hoop dat er geen schade is aan het laminaat nou Mel groetjes en knuff.

• 03 Maart 2012 - 21:24

Pappa:

Nou Melinda je maakt me nieuwsgierig... Dat je omgegooid kan worden door golven komt mij bekend voor. In zuid Spanje hebben we dat ook mee gemaakt. Je weet dan niet waar je bent als je al rollend op het strand geworpen bent... hihi ik heb nu al lol :-D liefs pap

• 03 Maart 2012 - 22:10

Mamma:

Ook ik heb levendige herinneringen aan de golven in zuid Spanje, toen ik eenmaal weer stond nadat ik door de golven op strand was gegooid, kreeg ik gebaren van je vader, in eerste instantie dacht ik zeer naief dat hij bezorgd was maar nee, ik stond met mijn bikini broekje op mijn enkels en mijn topje ten hoogte van mijn billen en daar probeerde hij mij op te wijzen.
    En dat ik in mijn blootje stond was erger dan dat ik zowat verzopen was, maar ja je kent je vader. Verder wel een leuke vakantie gehad, in een appartement waar overigens ook heel veel kakkerlakken waren, die pappa dood sloeg met een dikke zaterdag telegraaf, niet wetende dat je daardoor nog meer van die beesten krijgt.
    /dikke kus Mamma xxxx

• 03 Maart 2012 - 22:49

Ton Kloek:

Hai Melinda,

Oh, die moeder van je, nou dat gebeurt jou dus niet. Een zwembroek hoort aan je billen en niet aan je enkels, had ze nog geluk dat die daar was blijven hangen. Haal maar niet te veel kunsten uit met dat water, want die krachten zijn niet in te schatten.

Na de Amstel-Regatta komt het echte begin van de stage in zicht en dat vraagt ook weer om een ander ritme, maar jullie passen dat wel even aan. Nog even goed met de honden overweg kunnen (die zijn er om op jullie te passen) en alles gaat gladjes verder.

Ben erg benieuwd hoe dat gaat met die jeugd daar op school, je kunt ook meten of de vorderingen gelijk zijn aan Nederland, allemaal leuke know how.

Liefs naar St.Maarten
    Opa

ps
    Ik heb op het reisverslag van één van je maatjes foto's gezien. Op face-book kom ik niet binnen en hyves is in zijn geheel door je broertje geannexeerd

• 04 Maart 2012 - 08:07

Ina:

Zo te lezen hebben jullie het goed naar je zin .
    En inderdaad moet je goed uitkijken met verbranden , Als je denkt lekker bruin te zijn en je smeert je niet in dan heb je toch een probleem in de avond . Ik was zo slim om mijn benen niet in te smeren . Eind van de middag zat ik met natte zakdoekjes op mijn benen om het een beetje te koelen . Dus mijn advies gewoon blijven smeren .veel plezier op je stage school . gr Ina en natuurlijk je oompje Bert